Yaşam

Araştırma: Kadınlar kedili fotoğrafı olan erkekleri daha az çekici buluyor

22 Haziran 2020 15:47

Colorado Üniversitesi'nden araştırmacıların yaptığı bir çalışma, kadınların kedilerle poz veren erkeklerden etkilenme oranının daha düşük olduğunu ortaya çıkardı. 

CNN'de yer alan habere göre, Colorado Üniversitesi'nden bir grup araştırmacının yaptığı çalışmada yüzlerce kadına ayın erkeğin iki fotoğrafı gösterildi. Fotoğraflardan birinde erkeğin yanında kedi varken diğerinde yoktu. Kadınların verdiği yanıtlar, kedili erkeklerin daha az ilgi çektiğini ortaya koydu. Kedili fotoğraflardaki erkeklerin kedisiz pozlarına kıyasla daha olumsuz algılandığı sonucuna varıldı. 

Araştırmayı yürütenler konuya ilişkin "Kediyle poz veren erkekler daha az maskülen, daha açık ve daha az çekici geliyor" ifadelerini kullandı. 
 
Kadınlara gösterilen kedisiz erkek fotoğraflarının yüzde 38'i için "onunla randevuya çıkarım" yanıtı verildi. Kedisiz erkeklerin yüzde 37'si için ise "Ciddi bir ilişki yaşarım" yanıtı verildi. 
 
Ancak aynı erkeğin kedisi olduğu fotoğrafa bakıldığında "Randevuya çıkarım" ve "Ciddi ilişki yaşarım" yanıtları yüzde 33'e düştü.
 
Örneğin bir erkeğin tek başına fotoğrafına "Onunla asla bir araya gelmem" diyen kadınların oranı yüzde 40'ken aynı erkek kediyle poz verdiğinde bu oran yüzde 45'e çıktı. 
 
Araştırma için 18-24 yaş arasında 708 kadının görüşü alındı.