Kültür-Sanat

Ara Güler, İstiklal Caddesi'nde yapılan etkinlikle anıldı

Vatandaşlar, Galatasaray Meydanı'nda kurulan stantta, sanatçının bir eseriyle fotoğraf çekildi

17 Ekim 2019 19:31

Dünyanın önemli fotoğraf sanatçılarından biri olarak nitelendirilen Ara Güler’in vefatının 1’inci yıl dönümünde hatırasını yaşatmak amacıyla Galatasaray Meydanı'nda bir etkinlik düzenlendi. Açılan stantta Ara Güler’in vapur imgesinin bulunduğu çalışmasının önünde fotoğraf çektirenlere, baskısı yapılarak hediye edildi.

Sanatçıyı vefatının 1'inci yıl dönümünde anmak için Galatasaray Meydanı’nda düzenlenen etkinliğe Beyoğlu Belediye Başkanı Haydar Ali Yıldız ve çok sayıda vatandaş katıldı. Sanatçının anıldığı etkinlik kapsamında, fotoğraf çektirmek için Galatasaray Meydanı'na bir stant kuruldu. Güler’in İstanbul’un nostaljik vapurunun bulunduğu büyük bir fotoğraf stantta kullanılırken, baskısı yapılan fotoğrafların çerçevesinde Ara Güler’in “Ben eserlerimde var kalacağım size ‘merhaba’ diyeceğim” sözü yer aldı.

“Çektiği fotoğrafı görünce mutlu oldum"

Kızı ile birlikte Ara Güler’in çektiği fotoğraf önünde hatıra pozu veren Fatma Hoşgör, “Ara Güler’in çektiği fotoğrafı görünce mutlu oldum. Böyle bir etkinlik yapılması beni sevindirdi. Kendisinin belgeselini de büyük bir merakla izlemiştim. Ara sıra Taksim’e gelip Ara Güler’in hatıralarını yaşamak istiyordum. Burada böyle bir şey görmem çok güzel oldu. Biz de kızımla birlikte buradaki etkinliğe katıldık” ifadelerini kullandı. (İHA)