Bilim / Teknoloji

'Apple uydu kullanımına yönelik çalışmalar yapıyor' iddiası

Uydu kullanımı çalışmalarının veri transferinin yanı sıra konum takibini ve harita hizmetlerinin kalitesini artırması bekleniyor

20 Aralık 2019 16:50

ABD merkezli teknoloji şirketi Apple’ın, cihazlarına doğrudan veri transferi için uydu kullanımına yönelik çalışmalar yaptığı öne sürülüyor.

Techcrunch’ın haberine göre, Apple’ın söz konusu uydu çalışmalarına eski uzay mühendislerinin öncülük ettiği ve kablosuz teknoloji sektöründen yetkililerin yer aldığı iddia edilirken, projenin henüz başında olunduğu ve gelecek beş yıl içinde bir sonuç elde edilmesinin hedeflendiği belirtildi. Yapılan haberde, veri transferi dışında uyduların Apple cihazlarının konum takibi hizmetlerini geliştirebileceği ve bunun da harita hizmetinin kalitesini artırabileceği belirtildi.

Şirketin iPhone ve diğer tüketici ürünlerine veri transferi için bünyesine yazılım, donanım ve uzay mühendisleri katmak istediği belirtildi. Kaynağın yaptığı haberde, “projenin hala durdurulabileceği" bilgisi yer alırken, Apple CEO’su Tim Cook’un ise uydu teknolojisini şirketin önceliği haline getirdiği vurgulandı.

Apple’ın uydu teknolojilerine yönelik araştırmalarını ilk kez 2017’de Bloomberg duyurmuş ve Pekin ile gelişmekte olan ülkelere internet erişimini artırmak için görüşmeler yaptığını öne sürmüştü. (DHA)