Bilim / Teknoloji

Apple'ın "Watch X/Series 10" için tarih verildi: İlk görüntüler sızdı

26 Haziran 2024 17:26

Amerikalı teknoloji devinin popüler akıllı saati Apple Watch serisi bu yıl 10. yılını kutluyor. Şirkete yakın kaynaklar, Apple Watch X olarak da adlandırılabilecek yeni modelin, 10. yıl özel tasarımı olacağını iddia etti. Ayrıca yeni saatin daha ince ve daha büyük bir ekranla geleceği söyleniyor.

Apple Watch Series 10 / X tüm zamanların en büyük ekranıyla gelecek

Msbil.net'in haberine göre, Watch X veya Series 10 modelinin tasarımı hakkında fikir veren render görüntüleri sızdı. Ekran boyutu 2 inç. Bu, Watch Ultra (1,93 inç) ve Series 9 (1,7 inç) modellerinden daha büyük. Apple’ın yeni akıllı saati Series 10 46 x 39,7 x 11,6 mm ölçülerinde olacak. Tasarım tarafında ise çok bir değişiklik bulunmuyor. Önceki seri ile benzer bir kare ekran, yan düğmeler ve Digital Crown yine saat üzerindeki yerlerini koruyor.

Watch Series 10 veya X baştan tasarlanan bir kordon bağlantı yapısı ile gelecek. Bunun yeni bir manyetik kordon bağlantı yapısı olacağı söyleniyor. Mevcutta, kordon saatin kasasının yanlarından kaydırılarak çıkarılıp takılabiliyor. Fakat bu durum daha büyük bir pil kullanımını kısıtlıyor. Watch Series 10 / X ile gelecek yeni bir manyetik kordon yapısının, daha ince bir tasarımında habercisi olduğu söyleniyor. Ancak belirtilen ölçüler kasa kalınlığının 11,6 mm olacağı yönünde. Bu da Series 9’dan (10,7 mm) biraz daha kalın bir kasa yapısı demek.

Farklı kaynaklar ise yeni modelin 45 mm ve 49 mm varyantları ile geleceğini söylüyor. Ayrıca Series 10 / X’in çok daha ince bir kasaya da sahip olacağı söylentiler arasında.