Bilim / Teknoloji

Apple'ın FaceTime açığı soruşturulacak

New York Başsavcılığı söz konusu soruna olan 'yavaş müdahalenin' inceleneceğini belirtti

31 Ocak 2019 13:24

ABD New York Eyaleti Başsavcısı Letitita James ve Vali Andrew Cuomo, Apple’ın görüntülü arama uygulaması FaceTime’daki güvenlik açığına ilişkin soruşturma başlatılacağını duyurdu. New York Başsavcılığı, söz konusu soruşturma kapsamında Apple’ın, FaceTime'daki açığın kapatılması için neden eyleme geçmediğinin de araştırılacağı belirtti.

Apple’ın FaceTime uygulamasında hata tespit edilmişti. iOS 12.1 sürümünün yüklü olduğu bir iPad veya iPhone ile bir kişi FaceTime üzerinden arandığında, o kişi çağrıya cevap vermese de sesi duyulabiliyor.

Bir kişi FaceTime Video ile arandığı sırada,  kendi telefon numarasını görüşmeye eklediğinde, FaceTime bunu aktif bir konferans görüşmesi gibi değerlendiriyor ve aranan kişinin sesini, daha cevap vermemiş olsa bile iletiyor. Üstelik aranan taraf çağrıyı reddetse bile, sesin gönderildiği belirtiliyor.

En az iki kullanıcının, bir hafta öncesinden Apple’ı uyardığı belirtilirken, James ve Cuomo Apple’ın söz konusu soruna olan 'yavaş müdahalesinin' de inceleneceğini vurguladı.