Kültür-Sanat

Ankara Kavaklıdere Sineması kapılarını Lindy Hop Festivali için açacak

12 Ekim 2023 16:22

Cumhuriyet'in 100'üncü yıl dönümünde Ankara'da Lindy Hop Company ve Kült Kavaklıdere ortaklığıyla ilk kez 27-28-29 Ekim'de Lindy Hop festivali yapılacak. Kavaklıdere Sineması'nda düzenlenecek festivalde caz müzik ve dans Ankaralılar ile buluşacak.

Cumhuriyet'in 100'üncü yaşını kutlamak için Ankara'nın ilk Lindy Hop festivali Lindy Hop Company ve Kült Kavaklıdere ortaklığıyla ilk kez 27-28-29 Ekim'de düzenlenecek. Kavaklıdere Sineması'nın ev sahipliği yapacağı “Hoppin’ Weekend” adlı festivalde caz müzik ve dans Ankaralı sanatseverler ile buluşacak.

Dünyanın pek çok yerinde eğitim veren ve ödüller alan İspanyol dansçılar Vira Leon ve Luis Martin'in de katılacağı festivalde; dans atölyelerine, dansın doğduğu Savoy Balo Salonu'na dair belgesel gösterimlerine ve partilere yer verilecek.

 

Lindy Hop dansı nedir?

“Dünya üzerindek en neşeli dans” olarak nitelendirilen Lindy Hop, 1920’lerin sonunda New York'un Harlem’inde doğdu. Aslen Afro-Amerikan kökenli bu dans zamanın Avrupa balo danslarından da esinlendi.

İkinci Dünya Savaşı'ndan sonra ortaya çıkan Jive, Rock and Roll, Booge Wooge gibi dans türlerine öncülük etti. Ella Fitzgerald, Count Basie, Duke Ellington gibi caz devlerinin rengarenk ritimleriyle yapılan bu dans yıllarca 'eğlenmenin', yalnızca sahnedekini izlemekle değil, birlikte dans ederek yapılacağını da gösterdi.