Kültür-Sanat

Amy Winehouse'un hayatını anlatan "Back to Black”ten ilk fragman

"Industry" yıldızı Marisa Abela, 2000'li yılların başında, Londra'da şöhrete yükselişini konu alan filmde Winehouse olarak hem rol alacak hem de şarkı söyleyecek

12 Ocak 2024 14:39

Sam Taylor-Johnson'ın İngiliz şarkıcı Amy Winehouse hakkındaki biyografik filmi "Back To Black"in uluslararası tanıtım fragmanı yayınlandı.

"Industry" yıldızı Marisa Abela, 2000'li yılların başında, Londra'da şöhrete yükselişini konu alan filmde Winehouse olarak hem rol alacak hem de şarkı söyleyecek. Bu yıllar aynı zamanda Winehouse'un Taylor-Johnson'la ilk kez Camden'ın High Street sahnesinde tanışıp arkadaş oldukları dönem.

Beyazperde'nin aktardığına göre filmin Winehouse'un "evi dediği Camden sokaklarının canlı ve canlı bir resmini" çizdiği ve "küresel şöhret mücadelelerini" yakaladığı söyleniyor. "Amy'nin sanatı, zekâsı ve dürüstlüğünün yanı sıra onun şeytanlarını anlamaya çalışması"nın da onurlandırılacağı belirtiliyor.

2011 yılında vefat eden Winehouse, kısa sürede yakın tarihin en popüler sanatçılarından biri hâline geldi, dünya çapında 30 milyonun üzerinde plak sattı ve ayda 80 milyonun üzerinde dinleme saatlerine ulaştı.

"Back to Black" albümü, son derece popüler "Rehab" şarkısıyla birlikte onun imzası hâline geldi. 12 Nisan'da İngiltere'de vizyona girecek filmde Jack O'Connell'da başrolde yer alıyor.

Matt Greenhalgh'ın (Nowhere Boy) senaryosunu yazdığı film, Universal Music Group, Sony Music Publishing ve The Amy Winehouse Estate'in tam desteğiyle çekildi.