Yaşam

Amaçları mavi yolculukta yelken kullanımını yaygınlaştırmak; Maximiles Black The Bodrum Cup 36 yaşında

Yelken festivali, 21-26 Ekim arasında Bodrum sularında yapılacak

07 Ekim 2024 14:26

T24 Yaşam

Mavi yolculuk; Halikarnas Balıkçısı (Cevat Şakir Kabaağaçlı), Azra Erhat ve Sabahattin Eyüboğlu tarafından literatüre kazandırıldığı kabul edilen ve günümüzde özellikle turizmde kullanılan bir terimdir.

İsmin kaynağı, Azra Erhat'ın ilk olarak 1957'de, sonra daha kapsamlı 1962 ve 1979'da yayımlanan aynı adlı kitaplarıdır. Erhat'ın deyimiyle "Cevat Şakir Kabaağaçlı mavi yolculuğun kurucusu ise, Sabahattin Eyüboğlu onun isim babasıdır.”

Mavi yolculuklarda yelken kullanımının artmasını hedefleyen ve 1989’dan bu yana her yıl ekim ayının üçüncü haftasında düzenlenen The Bodrum Cup, 36’ncı yılında, Türkiye İş Bankası’nın kart markası Maximiles Black’in isim sponsorluğunda Bodrum’da denizcilik ve yelken tutkunlarını buluşturacak. Bu yıl 36. kez düzenlenecek olan yelken festivali, 21-26 Ekim arasında Bodrum sularında yapılacak.

‘Kazanmaya Yelken Aç’ temasıyla düzenlenecek yelken yarışları kapsamında belirlenen rota, Bodrum’dan başlayarak Karaada, Çökertme, Kissebükü’ne uzanacak ve Bodrum’da tamamlanacak. Bu yıl hem uzun yıllardır yarışan tecrübeli ekipleri hem de yeni katılımcıları sürpriz bir yarış etabı bekliyor. İlk kez yapılacak etapta tüm tekneler kategorilerden bağımsız olarak birbirlerini geçmek ve Karaada’nın çevresini en hızlı şekilde dönen ekip olmak için de yarışacak.

Dünya çapında yelken tutkunlarını Bodrum’u keşfetmek ve yarışlara katılmak için bir araya getiren Maximiles Black The Bodrum Cup’a bu yıl 200’den fazla tekne, 2 binden fazla denizci ve 15 binin üzerinde kişinin katılması bekleniyor.


Festivalin lansman etkinliğinde konuşan The Bodrum Cup Organizasyon Komitesi Başkanı Süleyman Uysal, 36. kez düzenlenecek olan Maximiles Black The Bodrum Cup'ın Bodrum’un tanıtımına ve bölge için yarattığı ekonomiye dikkat çekti.

Her yıl ekim ayının üçüncü haftasında, ülkenin farklı sektörlerinden önde gelen firmaların Bodrum’daki yarış için bir araya geldiğini ve ülkemizin en önemli turizm merkezlerinden Bodrum’u tanıtmada büyük rolleri olduğunu belirten Uysal, geçtiğimiz yıl yapılan Cumhuriyetin 100. Yılı Anma Yolculuğu’nda Selanik'ten İstanbul Boğazı’na uzanan eşsiz seyri hatırlatarak, bu yıl tüm katılımcıları Bodrum'a beklediklerini söyledi. Sponsor desteğinin bir organizasyonun sürdürülebilir olması için ne denli kritik olduğunu vurgulayan Uysal, tüm sponsorlara teşekkür ederek konuşmasını tamamladı.

İş Bankası Genel Müdür Yardımcısı Sezgin Lüle de etkinlikte yaptığı konuşmada, geçtiğimiz yıl olduğu gibi bu yıl da The Bodrum Cup’ın isim sponsorluğunu üstlenmekten mutluluk duyduklarını ifade ederek, Bodrum'un eşsiz sularında yapılacak yarışların önceki yıllarda olduğu gibi bu yıl da büyük bir heyecan ve coşkuya sahne olacağını belirtti.

İş Bankası’nın kurulduğundan bu yana spor, eğitim, kültür-sanat ve bilim alanlarında da sorumluluklar üstlendiğini vurgulayan Lüle, “Spor, kazandırdığı sosyal bütünleşme duygusu ve disiplin ile hem bireysel hem de toplumsal sağlığa ve gelişmeye önemli katkı sağlıyor. Sporun ekonomideki pozitif etkilerini de dikkate aldığımızda yarattığı değerlerin spor etkinlikleriyle pekiştiğine inanıyor, spora verdiğimiz desteği artırarak devam ettiriyoruz. 36. Maximiles Black The Bodrum Cup’a katılacak tüm yelken tutkunlarına başarılar diliyor, organizasyon komitesine ve tüm paydaşlara teşekkür ediyorum. Eminim ki bu yılki yarış da hem sporcular hem de izleyiciler için unutulmaz anılarla dopdolu geçecek” diye konuştu.