Kültür-Sanat

Altyazı Sinema Dergisi: 2020 yılından bu yana sürdürdüğümüz aylık e-dergiye son verme kararı aldık

04 Kasım 2022 17:31

20 yılı aşkın yayıncılık geçmişi olan Altyazı Sinema Dergisi, 2020'de geçtiği aylık yayımladıkları e-dergi'ye de son verme kararı aldı. Dergi sosyal medyadan yaptığı açıklamada, ekonomik koşulları gerekçe gösterirken "Önümüzdeki dönemde Altyazı Sinema Dergisi farklı zamanlarda matbu olarak yayımlanacak özel sayılarla dergicilik hayatına devam edecek" dedi. 

 "Altyazı da bu zor dönemde mevcut koşullara uyum sağlamanın yollarını arıyor" diyen dergi, sevenlerine duyurusunu şu ifadelerle yaptı: 

"Altyazı Sinema Dergisi, 20 yılı aşkın bir süredir sinema yayıncılığı alanında faaliyetlerini sürdürüyor. 2001 yılında başlayan aylık matbu dergi yayını, 2020 yılında pandeminin ve ekonomik koşulların etkisiyle dijitale taşınmıştı. Altyazı bu dönemden itibaren yayıncılık macerasını dijital dünyanın farklı kanallarına yayan bir politika izlemeye başladı.

Son dönemde içinden geçtiimiz olağandışı ekonomik ve sosyal şartlar, Türkiye'de kültür-sanat üretiminin zorlukları herkesin malumu. Altyazı da bu zor dönemde mevcut koşullara uyum sağlamanın yollarını arıyor. Bu doğrultuda 2020 yılından bu yana sürdürdüğümüz aylık e-dergiye bu aydan itibaren son verme kararı aldık. Önümüzdeki dönemde Altyazı Sinema Dergisi farklı zamanlarda matbu olarak yayımlanacak özel sayılarla dergicilik hayatına devam edecek. Dijital yayıncılık faaliyetleri ise gerek web
sitelerimizde gerek sosyal medyada sürecek. Bu noktada Altyazı'ya dijital olarak abone olan e-dergi okurlarımızın 21 yıllık yolculukta çıkardığımız tüm sayılara erişim sahibi olacağını da belirtmek isteriz. Önümüzdeki dönemde matbu olarak çıkarmayı umduğumuz özel sayılar da zamanla bu arşivdeki yerini alacak

Özel sayılarımız sitemizde yer vermeyi planladığımız özel içeriklerimiz ve yıl boyunca gerçekleşecek çeşitli etkinliklerimizle yeni bir döneme girmeye hazırlandığımız bugünlerde yayın hayatımız boyunca yanımızda olan okurlarımızdan aldığımız güvenle geleceğe ümitle baktığımızı ısrarla ifade etmek istiyoruz. Bu zor şartlara uyum sağlamanın da yollarını arayacağız. Her zaman birlikte olmak dileğiyle"