Kültür-Sanat

Altın Safran Belgesel Film Festivali'nde T24 yazarı Atilla Dorsay'a Sinema Onur Ödülü

01 Haziran 2024 23:00

25. Uluslararası Altın Safran Belgesel Film Festivali'nde bu yıl hayatını kaybeden usta yönetmen "Bay Sinema" Türker İnanoğlu anısına verilen Sinema Onur Ödülü, sinema yazarı ve eleştirmeni, T24 yazarı Atilla Dorsay'a takdim edildi. 

Karabük'ün UNESCO Dünya Miras Listesi'ndeki Safranbolu ilçesinde düzenlenen 25. Uluslararası Altın Safran Belgesel Film Festivali, bu yıl "Kültürel Miras ve Korumacılık" temasıyla düzenlendi. 

29 Mayıs-1 Haziran tarihleri arasında düzenlenen festival kapsamında belgesel film gösterimleri, sergiler, söyleşiler ve çocuklar için belgesel film atölyesi çalışması yapıldı. Festivalin ödül töreni, Safranbolu Belediyesi Leyla Dizdar Kültür Merkezi Konferans Salonu'nda düzenlendi.

Festivalde, bu yıl hayatını kaybeden usta yönetmen, yapımcı ve senarist Türker İnanoğlu da unutulmadı. Bay Sinema Türker İnanoğlu anısına verilen Sinema Onur Ödülü, usta sinema yazarı ve eleştirmen Atilla Dorsay'ın oldu.

Diğer ödüllerin sahipleri şöyle: 

Uluslararası Uzun Metraj kategorisinde "En İyi Belgesel Film Ödülü"nü "Bir Gün, 365 Saat" ile yönetmen Eylem Kaftan aldı. 

Uluslararası Uzun Metraj kategorisinde "Jüri Özel Ödülü"nü "Tanya, Summer, Winter" ile yönetmen Aleksander Avilov aldı.

Uzun Metraj Mansiyon Ödülü de "Flanöz" ile yönetmen Vahit Sarıtaş'a takdim edildi.

Uluslararası Kısa Metraj kategorisinde "En İyi Kısa Metraj Belgesel Film Ödülü"ne "How To Please" ile Elina Talvensaari layık görüldü.

Uluslararası Kısa Metraj kategorisinde "Jüri Özel Ödülü"nü "İyi Ölüm" ile Hasan Ete kazandı.

Kültürel Miras ve Korumacılık Temalı Ulusal Belgesel Film kategorisinde, "Suha Arın En İyi Belgesel Ödülü", "Rodakis'i Ararken" filmiyle yönetmen Kerem Soyyılmaz'a verildi.

Safranbolu Temalı Belgesel Film Yapım Destek Yarışması kategorisinde, "En İyi Proje Ödülü"ne, "Safranbolu'nun İzleri" ile yönetmen Fidan Çaça layık görüldü.