Kültür-Sanat

Altın Koza'dan 3 ödülle dönen 'Küçük Şeyler', Altın Portakal'ın Ulusal Yarışması'nda

Filmde, trajikomik bir anlatım dili eşliğinde Onur ve Bahar çifti üzerinden ışığı sönün bir ilişki anlatılıyor

23 Ekim 2019 21:00

Ödüllü yönetmen Kıvanç Sezer’in ikinci uzun metraj filmi “Küçük Şeyler”  26 Ekim - 1 Kasım tarihleri arasında düzenlenen 56. Antalya Altın Portakal Film Festivali’nin Ulusal Yarışma kategorisinde yer alıyor. Adana Altın Koza Film Festivali’nden üç ödülle dönen, başrollerini Alican Yücesoy ve Başak Özcan’ın paylaştığı “Küçük Şeyler"  28 ve 29 Ekim’de gösterilecek. 

56. Antalya Altın Portakal Film Festivali'nin Ulusal Uzun Metraj Film Yarışması bölümünde yarışacak olan 10 film arasında yer alan film, festival kapsamındaki ilk gösterimini ekibin katılımıyla 28 Ekim Pazartesi günü saat 14.30'da AKM Aspendos Salonu'nda gerçekleştirecek.

26. Uluslararası Adana Altın Koza Film Festivali'nde, filmin senaristliğini de üstlenen Kıvanç Sezer, En İyi Senaryo Ödülü'nü alırken; Alican Yücesoy da 'Aytaç Arman En İyi Erkek Oyuncu Ödülü'nü, Başak Özcan ise Türkan Şoray 'Umut Veren Genç Kadın Oyuncu Ödülü'nü kazanmıştı. Dünya prömiyerini Karlovy Vary Uluslararası Film Festivali 2019'da yapan filmin konusu şöyle: 

Trajikomik anlatım diliyle dikkatleri çeken, mizah unsurunun eksik olmadığı “Küçük Şeyler”, Onur ve Bahar çifti üzerinden ışığı sönen bir ilişkiyi anlatıyor. Film, İstanbul’un uzak bir semtinden ev alan ancak Onur’un işsiz kalmasıyla sadece evleri değil aynı zamanda ilişkileri de tehlikeye giren bir çifti odağına alıyor. Yer yer dramatik, yer yer absürt bir tonun hakim olduğu, mizahınsa hiç eksilmediği film seyirciyi kendi hayatından kesitler bulmaya çağırıyor.

'Küçük Şeyler'de, Alican Yücesoy ve Başak Özcan’ın yanı sıra Bülent Emrah Parlak, Seda Türkmen, Müfit Kayacan, Nihal Koldaş, Ece Dizdar, Zeynep Dinsel ve Kubilay Tuncer gibi isimler de rol alıyor. Görüntü yönetmenliğini Hatip Karabudak’ın, sanat yönetmenliğini Alceste Wegner ve Reyhan Acar’ın yaptığı filmin uygulayıcı yapımcılığını Selim Güntürkün, yardımcı yönetmenliğini Emin Akpınar üstleniyor. Asteros Film, Karaçelik Film ve Zebra Productions'ın ortak yapımı olan filmin yapımcılığını ise Tolga Karaçelik, Kıvanç Sezer ve Kanat Doğramacı üstleniyor.


Dünyada ve Türkiye'de günün gelişmeleri T24 haber bülteni Manşet'te