Politika

AKP'nin İzmir adayı Zeybekci: Şarap haramdır, ama desteklerim; kimse kimseye dini terbiye vermeye kalkışmasın

"Ben lafını evirip çeviren bir adam değilim"

19 Şubat 2019 12:49

AKP'nin İzmir adayı Nihat Zeybekci'den yeni şarap açıklaması geldi. İlk olarak T24'ten Şirin Payzın'ın "şarap" sorusuna "Alkollü içki üretimini destekleyerek geldik" açıklaması yapan  Zeybekci, bu kez, "Şarap haramdır. Ama belediye başkan adayı olarak benim böyle bir tartışmaya girmem doğru olmaz. İzmir’de bir marka çalışması olduğunda bunu desteklemem mümkündür. Ben lafını evirip çeviren bir adam değilim. İçimden geçenleri söyledim. Kimse kimseye dini terbiye vermeye kalkışmasın" dedi.

Zeybekci, CHP'nin kalesi olarak değerlendirilen İzmir adaylığı sonrası yaptığı açıklamalarla dikkati çekiyor. Hem muhafazakâr hem de laik kesimde yaptığı açıklamalar tepki çeken Zeybekci,  Hürriyet'ten Abdulkadir Selvi'ye şu açıklamayı yaptı:

“Biz hükümet olarak bağcılığı, şarap ihracatını destekliyoruz. Yurtdışı fuarlarına katıldıklarında destek veriyoruz. Şarap haramdır. Ama belediye başkan adayı olarak benim böyle bir tartışmaya girmem doğru olmaz. İzmir’de bir marka çalışması olduğunda bunu desteklemem mümkündür. Ben lafını evirip çeviren bir adam değilim. İçimden geçenleri söyledim. Kimse kimseye dini terbiye vermeye kalkışmasın."