Politika

AKP’nin aday tanıtımı öncesinde dikkati çeken gelişme: Turgut Altınok’un kızının, Özlem Zengin ve Tevfik Göksu’yu hedef alan paylaşımları dolaşıma sokuldu

Altınok’a ait olduğu iddia edilen hesabın, AKP TBMM Grup Başkanvekili Özlem Zengin’i hedef alan bir paylaşımı beğendiği görüldü

05 Ocak 2024 12:23

Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın, Ankara adayını 15 Ocak’ta açıklayacaklarını duyurmasının ardından Ankara’da dikkati çeken bir mesaj trafiği yaşandı. Keçiören Belediye Başkanı Turgut Altınok’un kızı Ayça Altınok’un sosyal medyada AKP Grup Başkanvekili Özlem Zengin’le AKP’li Esenler Belediye Başkanı Tevfik Göksu’yu hedef aldığı X beğenileri, WhatsApp gruplarında paylaşıldı. T24’ün ulaştığı Ayça Altınok, soruları yanıtlamak istemedi. 

 WhatsApp gruplarında dolaşıma sokuldu

 Yerel seçimler öncesinde İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan adayını bu pazar günü açıklamaya hazırlanan AKP, Ankara adayını ise 15 Ocak’ta duyuracak. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın dün de Ankara adayı için 15 Ocak tarihini işaret etmesinin ardından Ankara’da dün dikkat çeken bir hareketlilik yaşandı.

İsmi Ankara adaylığı için ön plana çıkan Keçiören Belediye Başkanı Turgut Altınok’un kızı Ayça Altınok’a ait olduğu iddia edilen bir X hesabına ilişkin paylaşım ve beğeniler AKP’lilerin yer aldığı WhatsApp gruplarında dolaşıma sokuldu. Paylaşılan görsellerden birinde Altınok’a ait olduğu iddia edilen hesabın, AKP TBMM Grup Başkanvekili Özlem Zengin’i hedef alan bir paylaşımı beğendiği görüldü. 

 Ayça Altınok soruları yanıtlamak istemedi

 Beğenilen paylaşımda Zengin için “Özlem Zengin Türklerin hiçbir bayramını kutlamaz, gitmiş siyonist İsrail’in bayramını kutlamış. Bunun gibilerin Meclis’te olmasını kınayan bir ben miyim?” yazdığı görüldü. Aynı hesabın AKP’li Esenler Belediye Başkanı Tevfik Göksu’yu hedef alan bir paylaşımı daha beğendiği iddia edildi. Bu paylaşımda da Göksu’nun namaz kılarken fotoğrafı üzerine yapılan “Tevfik Göksu CNN Türk’te yayın arasında reklama girmiş” yorumunun yer aldığı görüldü. T24’ün iddiaları sormak için ulaştığı Ayça Altınok ise soruları yanıtlamak istemedi.