Gündem

AKP’li Yılmaz'ın aracını durduğu için “Ekibe tükürürüm, şerefsiz” diyerek hakaret ettiği polis ihraç edildi

16 Haziran 2023 09:38

AKP'nin önceki dönem Mersin Milletvekili Zeynep Gül Yılmaz'ın aracını durdurduğu için hakarete uğrayan ve açığa alınan polis memuru Muharrem Aydoğan, meslekten ihraç edildi.

Gazete Duvar’da yer alan habere göre, Aydoğan'ın görüntüleri yaydığı iddiasıyla, "özel hayatın gizliliğini ihlal" suçlamasıyla meslekten ihraç edildiği öğrenildi. İhraç haberi sonrası Emniyet Genel Müdürlüğü'nden soruşturmaya ilişkin detaylı bir açıklama yapılmazken, soruşturmayı en başından beri takip eden Emniyet Sen Genel Başkanı Faruk Sezer, olaya ilişkin şunları anlattı:

"Yapılması gerekeni yaptığı için ihraç edildi"

"Yaşanan olayda bu arkadaşımızın ceza almaması için ortada birden fazla sebep ve delil var. Hatta soruşturma bile geçirmesine gerek olmayacak deliller bunlar.

Kayıtta yaşananları da görüyoruz. Ortada planlanmış bir kumpas söz konusu değil. Haber merkezine yapılmış bir anons var. Bu sebepten soruşturma dahi açılmaması lazımdı ama arkadaşlar neredeyse aynı gün açığa alındılar. Hadi soruşturma açtınız ihraç edilmemesi lazımdı. İhraç meselesinde de normalde 10 yıl önce işlenen suç sicilden silinir. Siz 10 yıl önce işlemiş olduğu suçu dayanak yaparak 'Bir alt cezanın uygulanmasına gerek yoktur' kararı verirseniz bu da hukuksuzdur. Birkaç açıdan bu arkadaşımızın ihraç edilmesi ne yazık ki kin saikiyle yapıldığını gösteriyor. Yapılması gerekeni yaptığı için ihraç edildi."

Yılmaz, 8 Temmuz 2021'de bir ihbar üzerine aracını durdurarak kendisine kimlik soran polislere, “Uzaklaş, içeriye çemkiriyorsun. Tükürük geliyor içeriye. Senin adın ne? Kim ihbar ediyor benim arabamı? Ne zaman Erdemli’ye gelsem bu pislikle uğraşıyorum. Bana adını verir misin sen? Şerefsize bak” tepkisini göstermişti.