Politika

AKP'li vekiller müfredata "adap" dersi istedi, Bakan Özer'in yanıtı soğuk duş etkisi yarattı

Özer, "Müfredata cari açık dersi konulunca, cari açık kapanmıyor" yanıtı verdi

09 Haziran 2022 08:25

Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer, AKP'nin Kızılcahamam kampında milletvekillerinin "Müfredata ‘adap’ dersi konulsun" önerisine "Müfredata cari açık dersi konulunca, cari açık kapanmıyor" yanıtı verdi. Bazı vekillerin, "atanmış bakanlarla milletvekilleri arasında yeterli iletişimin sağlanamaması nedeniyle" parti yönetimine tepki gösterdiği ileri sürüldü.

Cumhuriyet'ten Selda Güneysu'nun haberine göre; AKP’nin Ankara Kızılcahamam kampında Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer ile milletvekilleri arasında “üslup” tartışmasının yaşandığı öğrenildi.

Bazı milletvekilleri, “toplumda ahlâk yozlaşmasının yaşandığı, bu yozlaşmanın çocuk ve gençler üzerinde olumsuz etkilere neden olduğunu” savunarak Özer’e, “Acaba müfredata ahlak ve adap ile ilgili ders mi konulsa” önerisini getirdi. 

Özer’in bu soruya, “Müfredata cari açık dersi konulunca cari açık da kapanmıyor” şeklinde yanıt verdiği ve bu sözler üzerine bazı vekillerinin “salonu terk ettiği, bazılarının da söz alarak, Özer’in üslubuna tepki gösterdiği” kaydedildi.

AKP’li vekillerin, “üslup tepkisi” ise AKP Genel Başkanvekili Numan Kurtulmuş’un da Bakan Özer’i “uyardığı” kaydedildi. 

AKP içinde “atanmışlar-seçilmişler” tartışması yaşandığı belirtildi. Bazı milletvekillerinin, “cumhurbaşkanlığı hükümet sistemi ile birlikte dışarıdan atanan bakanlarla milletvekilleri arasında yeterli iletişimin sağlanamaması” nedeniyle parti yönetimine de tepki gösterdiği ileri sürüldü.