Politika

AKP'li Metiner'den istifa edenlere: Üzülmemek elde değil, hangi ara bu kadar hıncı biriktirdiler!

21 Eylül 2019 08:17

Eski AKP milletvekili ve Star yazarı Mehmet Metiner, Ali Babacan ve Ahmet Davutoğlu'nun istifasının ardından AKP'de başlayan istifalarla ilgili "Ayıptır" tepkisi gösterdi. Metiner, "Üzülmemek elde değil. Hangi ara bu kadar hıncı biriktirdiler?" dedi. 

Metiner "Siyasetin Moğolları!" başlığıyla yayımlanan yazısında istifalara "Kendine ve geçmişine saygısı olan böyle yapmaz!" tepkisini göstererek şunları yazdı:

Ne bu ya! 

Her gün biri AK Parti’den istifa ettiğini açıklıyor. 

Eski vekiller, il, ilçe başkanları vs... 

Ettiysen ettin. Bunu davul zurnayla ilan etmenin anlamı ne? Bayatın ötesinde pazarlama teknikleri! 

Haraç mezat! 

Ayıptır ya! 

Kendine ve geçmişine saygısı olan böyle yapmaz! Hani çok tanınan bilinen isimler olsalar anlarım. Hani toplumun belli bir kesimini temsil etseler veya siyasi bir karşılıkları olsa hangi gerekçeyle niçin istifa ettiklerini merak eder anlamaya çalışırsınız. Yok öyle bir şey! 

Moda oldu. 

Bu vesileyle adlarını gündeme taşıma fırsatı bulacaklarına inandıkları için istifa haberleri peş peşe. 

Baktım geçenlerde eski vekillerden biri istifasını gerekçelendirmek için kitap ebadında bir şeyler çiziktirmiş. Davutoğlu dolayısıyla “manifesto” pek bir moda oldu. Onun izinden gidenler de boy boy çarşaf çarşaf gerekçeler sıralamayı marifet zannediyorlar. Üzülmemek elde değil. Hangi ara bu kadar hıncı biriktirdiler? Dahası art arda sıraladıklarına hangi ara ideoloji ve siyaset giydirdiler? Bakıyorum daha düne kadar beraber olduğumuz arkadaşlar, Erdoğan denildiğinde mangalda kül bırakmayan arkadaşlar şimdi kalkmış zehir zemberek suçlamalarda bulunuyorlar. 

Yazının devamı için tıklayın