Politika

AKP'li Külünk'ten AKP'li Komisyon Başkanı'na: Hayvan katliamının önünü açacak teklifi geri çekin, Cumhurbaşkanı'mıza tepkileri arz edin

22 Temmuz 2024 18:38

TBMM Tarım, Orman ve Köyişleri Komisyonu, AKP Kahramanmaraş Milletvekili Vahit Kirişci başkanlığında toplandı. 38 maddelik Hayvanları Koruma Kanununda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi’nin görüşüldüğü komisyon salonuna hayvan hakları savunucuları alınmadı. Sivil toplum kuruluşları temsilcilerinin salona alınmadığı için Meclis koridorunda toplantıyı takip ettiği televizyon kaldırıldı, yoğun güvenlik önlemleri alındı.

AKP'li Metin Külünk ise partisinin sunduğu sokak hayvanları yasa teklifine isyan etti. Aosyal medya platformu X üzerinden yaptığı paylaşımla bugün görüşmelerine devam edilen yasa teklifinin geri çekilmesi gerektiğini yazan Külünk, "Hayvan katliamının önünü açacak işbu yasa teklifini geri çekiniz, Cumhurbaşkanı'mıza giderek toplumda oluşan ve de oluşacak muhtemel olumsuz havayı arz ediniz" dedi.

TIKLAYIN - Sokak hayvanları yasa teklifi komisyonda görüşülüyor | "Ötanazi" kelimesi çıkarılabilir

Külünk, paylaşımında şu ifadeleri kullandı:

"AÇIK ÇAĞRIMIZDIR

Bugün mecliste Tarım Orman ve Köyişleri Komisyonu’nda görüşülecek olan sokak hayvanlarına ilişkin yasa teklifine dair Komisyon Başkanı'mıza çağrımızdır.

Sadece yaratılmış insan olmak kimliğiniz üzerinden merhamet ve vicdanınızı merkeze koyarak
HAYVAN KATLİAMININ ÖNÜNÜ AÇACAK işbu yasa teklifini geri çekiniz. Ve de Sayın Cumhurbaşkanı'mıza giderek toplumda oluşan ve de oluşacak muhtemel olumsuz havayı arz ediniz.

Siz de iyi bilirsiniz ki TBMM’ye gelen her yasa her zaman olduğu gibi geçmemiştir geçmez de.

Yasa teklifinin milletimiz nezdindeki tartışmaları ve de milletvekili arkadaşlarımızın bu konudaki vatandaşlarımızdan aldıkları tepkiler üzerinden yasanın maddeleri üzerinde değişiklik yapmak mümkündür. O halde yasa geldiği gibi geçecek diye bir kural da yoktur. Çünkü orası milletin meclisidir ve milletin meclisinin iradesinin üzerinde bir başka güç de yoktur.

Konuyla alakalı sokaktan aldıkları tepkiyi sizlere ileten milletvekili arkadaşlarımızın düşüncelerine lütfen itibar ediniz ve de böyle bir hayvan katliamının önünü açacak yasa teklifinin Meclis'te görüşülmesine izin vermeyiniz.

Ve diyoruz ki;

Allahin yaratıp insana emanet ettiği ne faunaya ve ne de floraya kötülük yapamayız. Onlara güzel bakıp kollamak insan olmanın özelliği. Tarihsel olarak evcilleştirilen hayvanların (kedi-köpek) artık doğada tek başlarına yaşam sürmeleri imkansız.

Popülasyonun sahiplenilme imkanlarının üzerinde artması durumunda, barındırma ve kısırlaştırılma bu canların huzurlu yaşaması ve bizim de bize emanet edilen bu canlara sahip olmamız gerekir.

Elbette tedbir olmalıdır. Öldürmenin dışında mutlaka çözüm yolu vardır. Bu milletin medeniyet değerleri öldürmeye değil yaşatmaya ve problemleri yok etmeden çözmeye odaklıdır.

ŞAHİT OL YA RAB.
ŞAHİT OL YA RAB.
ŞAHİT OL YA RAB."

Editörün notu: İmlaya dokunulmamıştır.

TIKLAYIN - Sokak hayvanları yasa teklifi görüşmeleri 18 saat sürdü, ilk 3 madde kabul edildi | Meclis'te "yasa iptal" sloganları atıldı, vekiller arasında gergin anlar yaşandı

TIKLAYIN - AKP’den erken seçim ve sokak hayvanları tasarısı açıklaması

VİDEO HABER - Barolar ve hayvanseverlerden Kuğulu Park'ta 'ötanazi' protestosu: Bu zulmü kabul etmiyoruz!