Politika

AKP'li Karahocagil: Son dönemde 'sanatçı, tiyatrocu' bile diyemeyeceğim zavallılar türedi

"Sapkınlıklarını yaymak adına da gösterilerinde LGBT bayrağı açıyor ve normalleştirme, meşrulaştırma adına propaganda yapıyorlar."

20 Eylül 2022 14:45

AKP Amasya Milletvekili Mustafa Levent Karahocagil, LGBTİQA+ bireylerin hedef gösterilmesine tepki gösteren sanatçı ve oyunculara yönelik "Son dönemde çokça artan adına 'şarkıcı, sanatçı, tiyatrocu' bile diyemeyeceğim zavallılar türedi" ifadelerini kullandı. Karahocagil, partisinin belediyelerinden "toplum düzenini ve ahlakını bozan bu azgınlar" dediği sanatçıların konserlerde sahne almalarına fırsat vermelerini istedi. 

 Karahocagil, Meclis'te düzenlediği basın toplantısında, kendi dalında hayranlık uyandıracak, göz kamaştıracak bir eser ortaya koyan kişilere "sanatçı" dendiğini söyledi.

 Mustafa Levent Karahocagil, "Son dönemde çokça artan, adına "şarkıcı, sanatçı, tiyatrocu bile diyemeyeceğim zavallılar türedi. Sapık ve sapkın halleri, davranışları, konuşmaları ve paylaşımları ile gündemi meşgul ediyorlar. Bu kişilerin amaçları sanat icra etmek değil." dedi. 

Sanatlarıyla gündemde kalamayınca, toplumda karşılık bulamayınca, çareyi dolaylı ve doğrudan milletin değerlerine, gelenek göreneklerine saldırmakta bulduklarını kaydeden Karahocagil, "Sapkınlıklarını yaymak adına da gösterilerinde LGBT bayrağı açıyor ve normalleştirme, meşrulaştırma adına propaganda yapıyorlar." diye konuştu.

 Karahocagil, aile yapısını ve değerlerini tehdit eden sorunlara karşı çalışmalar yapması için Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığına çağrıda bulundu.

 Belediyelere de seslenen Karahocagil, "Tüm belediyelerimizden ricam, kurum ve kuruluşlarımızı aşağılayan, ülkeyi kutuplaştırmaya çalışan, toplum düzenini ve ahlakını bozan bu azgınların konser almalarına fırsat vermemeleri." ifadelerini kullandı.