Politika

AKP'li Gündoğdu'dan Tunç Soyer'e tepki: Atina Belediye Başkanı konuşuyor sandım

AKP Ordu Milletvekili Metin Gündoğdu, Tunç Soyer'in, İzmir'in kurtuluşunun 100'üncü yıl dönümünde yaptığı konuşmaya tepki gösterdi

12 Eylül 2022 17:49

AKP Ordu Milletvekili Metin Gündoğdu, "İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı konuşurken, Atina Belediye Başkanı konuşuyor sandım. Soyer, '100 yıl önceydi, bu toprakları yönetenler gaflet, delalet ve hatta hıyanet içindeydi' dedi. Tunç Soyer'e sormak istiyorum, kim bunlar? Gaflet içinde olanlar kimlerdi? Mustafa Kemal Atatürk'ü mü kastediyorsun?" dedi.

AKP Ordu Milletvekili Metin Gündoğdu, TBMM'de düzenlediği basın toplantısında gündeme ilişkin değerlendirmelerde bulundu. İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer'in, İzmir'in kurtuluşunun 100'üncü yıl dönümünde yaptığı konuşmaya tepki gösteren Gündoğdu, şu ifadeleri kullandı: 

"İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı konuşurken, Atina Belediye Başkanı konuşuyor sandım. Soyer, '100 yıl önceydi, bu toprakları yönetenler gaflet, delalet ve hatta hıyanet içindeydi' dedi. Tunç Soyer'e sormak istiyorum, kim bunlar? Gaflet içinde olanlar kimlerdi? Mustafa Kemal Atatürk'ü mü kastediyorsun? Atatürk, Çanakkale'de Osmanlı'nın paşası olarak mücadele etti. Türkiye Cumhuriyeti'nin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk, onun öncesinde bu toprakları bize emanet eden Osmanlı, Selçuklu, bunlar bizim dedelerimiz. Kendi dedelerine 'ihanet' kelimesini kullanan birini millete havale ediyorum. Bunlar son dönemde HDP ile kol kola girerek, iktidarı değiştirme hırsıyla, siyaseti, ülke menfaatinin önünde gören bir yapıya büründü." 

Ardından CHP Parti Meclisi Üyesi Nevaf Bilek'in CHP Diyarbakır Olağanüstü Kongresi’ndeki sözlerini eleştiren Gündoğdu, "Türkiye Cumhuriyeti'nde Diyarbakır Kürdistan'ı var da biz mi bilmiyoruz? CHP'nin, bunu söyleyen kişiyle ilgili bir şey yapma şansı yok. Bu milletin geleceğini düşünen diğer siyasi partilere sesleniyorum, bu CHP Atatürk'ün kurduğu CHP değil, iktidarı ele geçirmek için her türlü oyunu kurgulayan ve iktidara geldikten sonra gerçek yüzünü bugünkü konuşanlardan gördüğümüz bir CHP ile asla bir çuvala girilmez. Bu ülkeyi düşünüyorlarsa diğer siyasi partilerin daha duyarlı davranması gerektiğini düşünüyorum" diye konuştu. (DHA)