Politika

İddia: AKP muhalefetle uzlaşıp kadınların soyadı düzenlemesini de içeren Yargı Paketi ve Öğretmenlik Kanunu ertelemek istiyor

İddiaya göre,AKP'nin muhalefetle uzlaşılması durumunda Öğretmenlik Meslek Kanunu teklifi ve kadınların soyadı düzenlemesi gibi bazı maddeler hariç Yargı Paketi ekim ayına ertelenebilir

25 Temmuz 2024 20:34

AKP, Meclis gündemindeki tekliflerin 31 Temmuz’a kadar yasalaşması için hafta sonu dahil çalışma kararı aldı. Karar üzerine muhalefet de belirli aralıklarla yoklama isteyerek ve tüm konuşma haklarını kullanarak itiraz ettikleri tekliflerin yasalaşmasını geciktirme stratejisi geliştirdi.

Gazete Duvar'dan Ceren Bayar'ın haberine göre, bu durum üzerine, AKP Grubu muhalefetle uzlaşma sağlamak amacıyla yeni bir formül üreterek, Genel Kurul görüşmelerinin hızlanabilmesi için adımlar attı.

Edinilen bilgilere göre, AKP görüşülmekte olan Vergi Paketi’nin ardından Hayvanları Koruma Kanunu’nda değişiklik içeren teklifi, ardından da e-ticaret teklifi olarak bilinen torba kanun teklifini gündeme almayı planlıyor.

Habere göre, bu önerilerini CHP’ye de sunan AKP yetkilileri, uzlaşma sağlanması halinde Öğretmenlik Meslek Kanunu teklifi ile süresi dolan ve aciliyeti olan bazı maddeleri hariç Yargı Paketi’ni ekim ayına bırakabileceklerini belirtti.

Uzlaşla olursa Yargı Paketi’ndeki kadınların kendi soyadlarını kullanmasının önüne geçen düzenleme ve diğer bazı maddeler üzerinde ekime kadar inceleme yapılıp gerekirse düzenleme yapılabileceği belirtiliyor.