Politika

AKP'den istifa edip Saadet Partisi'nde geçen belediye başkan adayı: AK Parti’de liyakatsizlik, adam kayırma had safhaya ulaştı

Muharrem Kaşıtoğlu: Bu kardeşiniz ‘etkin pişmanlık’tan yararlanmak istiyor

15 Şubat 2019 02:07

Siyasete AKP’de başlayan, İBB Meclis üyeliği ve Beykoz Belediye Başkan Yardımcılığı görevlerinde bulunan ancak 2017 yılında dönemin Ankara Belediye Başkanı Melih Gökçek ile ilgili attığı tweetin ardından istifa eden ve 31 Mart seçimlerinde Saadet Partisi’nden Beykoz Belediye Başkanı adayı olan Muharrem Kaşıtoğlu “AK Parti, maalesef yola çıktığı günden bu güne yolunu çok ama çok şaşırdı. AK Parti’de liyakatsizlik, adam kayırma had safhaya ulaştı” dedi.

Saadet Partisi’nin İstanbul aday tanıtım toplantısında konuşan Kaşıtoğlu şunları söyledi:

Beykoz Belediye Başkan Yardımcılığı yaptım. 16.5 yıl AK Parti’nin pek çok kademesinde çalıştım, çabaladım. Lakin AK Parti, maalesef yola çıktığı günden bu güne yolunu çok ama çok şaşırdı. AK Parti’de liyakatsizlik, adam kayırma had safhaya ulaştı. Parti içinde uzunca bir süre gücüm yettiği kadar mücadele ettim, değiştirmeye dönüştürmeye çalıştım. Ama maalesef ki baktım olmadı, olmuyor. Değişimi bu sefer kendimde, yolumda yapmaya karar verdim. Ve elhamdülillah adaletin timsali olan adaletin yuvası olan, hakkın yuvası olan Milli Görüş’ün çatışında Saadet Partisi’nde kendimi buldum. Eğer siz de kabul edersiniz bu kardeşiniz ‘etkin pişmanlık’tan yararlanmak istiyor. Saadet Partisi’nde az önce de söylediğim gibi hakkın, hukukun ve adaletin çatısıdır. Ben buradan Cumhurbaşkanımıza da teşekkür etmek istiyorum. Gerçekten belediye başkanlarından, o kadar yoruldu, o kadar onlar yüzünden yıprandı ki sayın Cumhurbaşkanımız bizleri işaret etti, 94 ruhunu işaret etti. Allah ondan razı olsun.