Politika

AKP'den, "asker haddini bilecek" diyen Kılıçdaroğlu'na ilk tepki: Şiddetle kınıyoruz, utanç verici

11 Ocak 2023 14:22

AKP Sözcüsü Ömer Çelik, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun, Türk Silahlı Kuvvetleri komuta kademesini hedef alan açıklamalarına, "Kılıçdaroğlu'nun açıklamasını şiddetle kınıyoruz. Kılıçdaroğlu'nun, 'Orta Doğu'nun bol apoletli generalleri' demesi utanç vericidir" tepkisini gösterdi.

"Kılıçdaroğlu'nun açıklamaları haddini aşan boyuta ulaştı"

Çelik, bugün AKP Genel Merkezi'nde düzenlediği basın toplantısında, "Kılıçdaroğlu'nun açıklamaları haddini aşan boyuta ulaştı. Demokraside eleştiriler kabul edilebilir ama hakaret asla kabul edilemez" diye konuştu.

"Bu dili Yunan siyasetçiler kullanıyor"

Çelik, "Kılıçdaroğlu'nun dünkü sözlerini alt alta yazsalardı ve deselerdi ki Yunanistan'daki bir parti başkanı, TSK komuta kademesine bunları söyledi. O zaman herkes diyecekti ki: Yunanistan'da bir siyasetçi, TSK'nın komuta kademesine karşı bu çirkin sözleri söylemiş. Buna herkes inanırdı. Yunan siyasetçiler bu dili kullanıyor. Ama Türkiye'de dile getirilmesi vahimdir.

Terör örgütlerine söyleyemediğiniz sözleri Türk Silahlı Kuvvetleri'ne söylüyorsunuz. Bunun sebebinin ne olduğunu herkes biliyor."

Kılıçdaroğlu, dün partisinin grup toplantısında Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın muhalefeti eleştirdiği konuşmayı alkışlayan komutanlara, sert tepki göstererek, "Etrafınıza siyaset koridorlarında kariyer devşiren askerler koyarsınız elinizde bol yıldızlı, apoletli Orta Doğu üniformaları kalır. Onun için komuta kademesi haddini bilsin, siyaset askerin işi değildir. Herkes haddini bilecek, bulunduğu makamın ne olduğunu anlayacak" demişti.