Medya

Akit yazarı Dilipak: Gazete tirajları çöktü, resmî rakamlar gerçeği yansıtmıyor

"TV’lerin de ciddi bir ratingi yok"

22 Şubat 2019 08:50

Akit gazetesi yazarı Abdurrahman Dilipak, gazete tirajlarının çöktüğünü resmî rakamların gerçeği yansıtmadığını iddia etti. "TV’lerin de ciddi bir ratingi yok" diyen Dilipak, "İzleyiciler kanal değil program ve konuk seçiyor ya da köşe yazılarını okuyor; bunu da internet üzerinden gerçekleştiriyor. İnternet ise bir gayya kuyusu gibi" ifadesini kullandı.

Türkiye'de gazetelerin tiraj rakamlarının şişirildiği iddiası sürekli konuşuluyor. İddia, günlük yayın yapan gazetelerin tutmak zorunda olduğu kağıt ambar ve stok, baskı, bayi ve iade, abone defterlerinin bilerek şişirilmesine dayanıyor. Resmî rakamlar da bu defterler yoluyla öğreniliyor. 

Dilipak interneti "Ganj nehri"ne benzettiği yazısında "İnternette her çeşit mikrop var. Doğru şeyler de var ama hepsi bir birine karışık vaziyette. Birinin dediği ile diğerininki çelişiyor. Ya da birinin sorusuna, iddiasına, bir başkası cevap vermek gibi bir kaygısı yok. Hakaret, küfür, alay her şey var" ifadesini kullanıyor. 

"Siyasetin dili ve media" başlığıyla bir köşe kaleme alan Dilipak, yazısının devamında şunları kaydediyor:

"Kendi dışındakileri yok sayan Media, aslında siyaseti maniple etmeye yönelik bir taşeron örgüte dönüşür zaman içinde. 'Sahibinin sesi' olur. Media’nın önce Hakkın, sonra Halkın, gören gözü, işiten kulağı, tutan eli, haykıran sesi olması gerekir."

Yazının tamamı için tıklayın