Gündem

Akif Beki: CHP ile Gezi mahkûmlarını salma pazarlığı mı?

03 Mayıs 2024 08:45

Karar gazetesi yazarı Akif Beki, Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan ile CHP lideri Özgür Özel arasındaki görüşmeyi işaret ederek, "Siyasette vermeden alınmaz. Tarafların müzakere başarısı, ne verip ne aldıklarıyla ölçülecek. Fakat Hürriyet’ten Abdülkadir Selvi, 'Gezi davasının da masaya getirilmesi bekleniyor' dedi. Selvi’nin kulağı delik, durup dururken bir aydınlanma yaşadığı için hüsnükuruntusunu yazıyor değil herhalde" diye yazdı.

Abdulkadir Selvi'nin Osman Kavala ve Gezi davasından mahkûm olanların "AK Parti ve devlete ne yararı var" sözlerine dikkat çeken Beki, "Selvi önerdiği çıkış formülünt hukukçulara danışarak geliştirmiş. Yalnız ufak bir detay kalıyor geriye. Davanın akıbeti CHP’yle siyasi pazarlığa bağlıysa... İçeridekilerin siyaseten rehin tutulduğuna dair muhalefetin tepkileri doğrulanmış, Gezi kararlarının da hukuki değil siyasiliği kabul ve ilan edilmiş olmaz mı?" ifadelerini kullandı.

Yazının tamamı için tıklayın...

TIKLAYIN - Abdülkadir Selvi: Kavala ve Gezi dosyasında yeni gelişme var; benzer gelişmede Ergenekon sanıkları tahliye edilmişti!

TIKLAYIN - AİHM’den Osman Kavala kararı!

TIKLAYIN – Gökçer Tahincioğlu’nun yazısı | Avrupa ikiyüzlülüğü, Kavala, Demirtaş ve cezaevleri

TIKLAYIN – Murat Sabuncu’nun söyleşisi | Osman Kavala: Gezi’yi kriminalize etmeye çalışarak, başka protestolar için kullanılabilecek suçlama örneği yaratıldı

TIKLAYIN - 55 soruda Gezi davası | Osman Kavala altı yıl, diğer sanıklar 500 gündür cezaevinde

TIKLAYIN - Gökçer Tahincioğlu analizi | Yargıtay, Gezi'de AİHM kararı ile AYM içtihadını dikkate almadı, cemaat dinlemelerini kanıt saydı, cezaları az bularak onadı!

TIKLAYIN - 50 soruda Gezi davası | Son kararın üzerinden bir yıl geçti; Kavala 2002, Gezi tutukluları 365 gündür cezaevinde!