Politika

Akif Beki'den iktidara fetih kutlaması eleştirisi: AK Parti sloganındaki gibi, "Biz birlikte Türkiye’yiz" diyebilir miyiz?

Cumhurbaşkanı Erdoğan ve İBB Başkanı İmamoğlu, İstanbul'un Fethi'ni ayrı törenlerle kutladı

31 Mayıs 2022 09:31

Karar yazarı Akif Beki, Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'ın katılımıyla Atatürk Havalimanı'na yapılacak olan millet bahçesinde yapılan İstanbul'un Fethi törenine İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu'nun davet edilmemesini eleştirdi. Beki, Erdoğan'ın kısa bir süre önce "toplumu kutuplaştıran bir siyaset izlemediklerini söylediğini" hatırlatarak, "İmamoğlu haklı olarak iktidarı, fetih kutlamalarını bölmekle, böyle bir günde bile milleti ayrıştırmakla suçladı. Daha mı iyi oldu!" dedi. 

Beki, "Fetih ayrışması ve katılımdaki fire" başlıklı yazısında şunları kaydetti:

"29 Mayıs’ta İstanbul’un Fethi, şanına yakışır görkemli bir şölenle ama ayrı kutlandı.

Davet edilmeyen İBB Başkanı İmamoğlu da kendi kutlamasını tertipledi. Maltepe’de, görkemli ve coşkulu bir kalabalık topladı. Ve haklı olarak iktidarı, fetih kutlamalarını bölmekle, böyle bir günde bile milleti ayrıştırmakla suçladı. Daha mı iyi oldu!

Hem de Cumhurbaşkanı Erdoğan, şunun şurasında 10 gün önce toplumu kutuplaştıran bir siyaset izlemediklerini söylemişken... Hani şu AK Parti sloganındaki gibi, böylece artık “Biz birlikte Türkiye’yiz” diyebilir miyiz?" 

TIKLAYIN - İmamoğlu: Bugün Atatürk Havalimanı'nda, korsan bir tören ekleyerek bu aziz şehrin fetih yıl dönümünü bile bölmek için çaba sarf ediyorlar