Çevre

Akbelen Ormanı'nda jandarmadan müdahale: 8 kişi gözaltına alındı, biber gazından dolayı bayılanlar oldu!

Muğla’daki Akbelen Ormanı’nda ağaçların kesilmesine karşı çıkan yaşam savunucularına jandarma biber gazıyla müdahale etti

24 Temmuz 2023 16:28

T24 Haber Merkezi 

Muğla'nın Milas ilçesi İkizköy’deki kömür maden sahasının genişletilmesi çalışmalarına karşı Akbelen Ormanı’nı korumak için nöbet tutan ve bu sabah jandarma baskınıyla karşılaşan vatandaşlardan 8'i jandarmanın müdahalesinin ardından gözaltına alındı. Jandarmanın biber gazıyla sert müdahalede bulunduğu yaşam savunucularından bazıları baygınlık geçirdi. Bölgeye ambulans sevk edildi. 

Jandarma, zeytin ve çam ağaçlarının kesildiği bölgeye gitmek isteyen İkizköylülere ve çevrecilere izin vermedi. Köylüler, jandarmaya, “Barikatı aç” sloganıyla karşılık verdi.

Biber gazı nedeniyle bayılan vatandaşlar oldu 

Muğla’daki Akbelen Ormanı’nda ağaçların kesilmesine karşı çıkan köylülere jandarma biber gazıyla müdahale etti. Gözaltı sayısı 8'e yükselirken, 4 kişi yaralandı. Müdahale sırasında köylülerden bayılanlar oldu, bölgeye ambulans sevk edildi.

Ne olmuştu? 

Muğla İkizköy’deki kömür maden sahasının genişletilmesi çalışmalarına karşı Akbelen Ormanı’nı korumak için vatandaşların iki yıldır sürdürdükleri doğa nöbeti alanına bu sabaha karşı saat 05.30’da çok sayıda jandarma ekibi ve TOMA’lar sevk edildi. İkizköy direnişçilerinden Hasan Yorulmaz, “Kesim motorları ile Akbelen Ormanı’na girildi. Ve çamları kesmeye başladılar” dedi.

Milas’a bağlı İkizköy’de bulunan Akbelen Ormanı’nda Limak Holding ve IC Holding ortak iştiraki YK Enerji’nin kömür maden sahasını genişletmek için ağaç kesimine karşı bölge halkının mücadelesi sürüyor. Akbelen Ormanı’nda açılmak istenen kömür madenine karşı köylüler, 2019’dan beri mücadele ediyor.

FOTO GALERİ / TIKLAYIN - Akbelen Ormanı'na sabah baskını: İlk kesim görüntüleri paylaşıldı