Gündem

Akademisyen Aylin Sözer'i öldüren Kemal Ayyıldız'a ağırlaştırılmış müebbet ve 15 yıl hapis cezası

21 Aralık 2022 14:12

İstanbul Aydın Üniversitesi’nde öğretim üyesi olan 48 yaşındaki Dr. Aylin Sözer’i  boğazını kesip yakarak katleden 32 yaşındaki Kemal Ayyıldız, ağırlaştırılmış müebbet ve çeşitli suçlardan 15 yıl 6 ay hapis cezasına çarptırıldı.

Anadolu 7. Ağır Ceza Mahkemesi’ndeki duruşmaya tutuklu sanık Kemal Ayyıldız Ses ve Görüntülü Bilişim Sistemi’yle (SEGBİS) bağlandı. Duruşmada taraf avukatları hazır bulundu. 

Duruşmada mütalaasını açıklayan Cumhuriyet Savcısı, sanık Kemal Ayyıldız’ın "nitelikli kasten öldürme", "silahla, konutta nitelikli yağma", "mala zarar verme", "banka veya kredi kartlarının kötüye kullanılması" suçlarından cezalandırılmasını talep etti. Müşteki avukatları, sanığın üst sınırdan cezalandırılmasını istedi. 

Mahkemede savunma yapan sanık Kemal Ayyıldız, "Her zaman söylüyorum. Bir gün suçsuz olduğum anlaşılacak. 3 tane çocuğum var, üzerlerine yemin ederim Aylin’e ben kıymadım" dedi. 

İndirim uygulanmadı 

Kararını açıklayan mahkeme heyeti, sanık Kemal Ayyıldız’ı "nitelikli kasten öldürme" suçundan ağırlaştırılmış müebbet hapse çarptırdı. Mahkeme ayrıca sanık hakkında, "nitelikli yağma" ve "mala zarar verme" suçlarından ise 15 yıl 6 ay hapis cezası ile cezalandırdı. Mahkeme verilen cezalarda indirim uygulamadı. Sanığın tutukluluk halinin devamına hükmedildi.

 

TIKLAYIN - Kadın cinayetleri sürüyor; akademisyen Aylin Sözer önce öldürüldü; sonra evi ateşe verildi

TIKLAYIN - Aylin Sözer'i öldüren Kemal A'nın ilk ifadesi ortaya çıktı