Yaşam

Ailesi tarafından 67 gündür alıkonulan Şule Duman kurtarıldı

Şule Duman, daha önce 2 kez polisi arayıp şikayetçi olmuş ancak sonradan alınan ifadesinde 'şikayetçi olmadığı' söylemişti

05 Mayıs 2019 19:08

Ailesinin zorla 67 gündür alıkoyduğu belirtilen 20 yaşındaki üniversitesi öğrencisi Şule Duman'ın, jandarma tarafından kurtarıldığı açıklandı.

Artı Gerçek’te yer alan habere göre, Sakarya'da yaşayan ailesi tarafından zorla alıkonulduğu arkadaşlarının düzenlediği sosyal medya kampanyasıyla öğrenilen 20 yaşındaki Ankara Üniversitesi Dil ve Tarih-Coğrafya Fakültesi’nin Klasik Arkeoloji Bölümü öğrencisi Şule Duman’dan aylardır haber alınamıyordu.

27 Şubat’ta ailesi tarafından zorla Sakarya’nın Kaynarca ilçesindeki evine götürülmesinin üzerinde 67 gün geçtikten sonra bu gün genç kız, ailesinin elinden kurtarıldı.

Takipsizlik kararı tepki çekmişti

En son olarak babası tarafından rızası dışında alıkonularak Sakarya’ya götürüldüğü sırada mesajla bilgi verdiği öğrenilen Şule Duman, daha önce de 2 kez polisi arayıp şikayetçi olmuş ancak sonradan alınan ifadesinde 'şikayetçi olmadığı' söylemişti. Jandarma tarafından kurtarılan Şule Duman'ın, iki kere şikayetçi olup ardından vazgeçmesine, zorla tutulduğu yerde baskı altında ifade verdirilmiş olduğu tepkisi gösterilmişti.