Kültür-Sanat

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, Vişnenin Cinsiyeti kitabını "muzır" ilan etti

17 Mart 2023 17:07

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, yazar Jeanette Winterson’un Vişnenin Cinsiyeti adlı romanını çocuklar için zararlı içeriklere sahip olduğu gerekçesiyle muzır ilan etti.

Frankeştayn Kitabevi kurucusu Ayşe Tümerkan sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı Küçükleri Muzır Neşriyattan Koruma Kurulu'nun, Jeanette Winterson'ın Vişnenin Cinsiyeti romanını "muzır" ilan ettiğini duyurdu. Tümerkan'ın paylaşımı şöyle:

"Sansürün her türlüsüne karşıyız. Jeanette Winterson’un kitabı Vişnenin Cinsiyeti muzır neşriyat sayılmış ve “poşete girmesi” kararlaştırılmış!" 

Kitabın, Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı Küçükleri Muzır Neşriyattan Koruma Kurulu tarafından "18 yaşından küçüklerin maneviyatı üzerinde muzır ve müstehcen tesir yapacak nitelikte olduğuna" karar verildi. Karara göre kitap içi görülmeyen zarf veya poşet içinde satılabilecek. Bu zarf ve poşetlerin üzerinde eserin ismi ve "Küçüklere zararlıdır" ibaresinden başka hiçbir yazı ve resim olmayacak.

TIKLAYIN I Ahmet Ümit’in “Başkomser Nevzat Tapınak Fahişeleri” kitabına sansür: İçi görülmeyen zarf veya poşette satılacak