Politika

Aile Bakanı iddialı konuştu: 22 yıldır kadınlardan yana tavır aldık, kadınlarımız da dünyanın en geniş haklarına sahip olarak özgürlüğün tadını çıkardı

24 Şubat 2024 23:44

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş, 22 yıldır kadınlardan yana tavır alan bir yönetim anlayışı sergilediklerini öne sürerek, "Şehirlerimiz dünya başkentleriyle, şehirleriyle yarışır hale gelirken kadınlarımız da dünyanın en geniş haklarına sahip kadınlar olarak özgürlüğün tadını çıkardı" dedi.

Konya’nın Çeltik, Yunak ve Akşehir ilçelerinden sonra kent merkezinde düzenlenen ‘Teknoloji, Şehir ve Kadın Buluşması’na katılan Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş, burada yaptığı konuşmada AKP olarak 22 yıldır kadınlardan yana bir politika sergilediklerini öne sürdü.

DHA'da yer alan habere göre, şehirlerin, belediyelerin bu politika ekseninde şekillendiğini söyleyen Göktaş, "Bu bakımından kadının şekil verdiği toplum daha huzurlu, şehirler ise daha yaşanır mekanlardır. Biliyorsunuz kültürümüzde de tertipli, düzenli ve lezzetli gibi güzel olan bir şeyi ifade ederken 'kadın eli değmiş' gibi diyoruz. İnanıyorum ki kadınların gücü ve potansiyeli doğru şekilde değerlendirildiğinde, şehirlerimize daha fazla kadın eli değdiğinde daha müreffeh bir geleceğe adım atmış olacağız" dedi.

AKP'nin kadın odaklı politikaları hakkında iddialı konuşan Göktaş, "22 yıldır kadınlardan yana tavır alan bir yönetim anlayışı sergiledik. Bu iktidar anlayışı öyle bir anlayış ki şehirlerimizi ihya ve inşa ederken, kadınlarımızı özgürleştirmenin, cesaretlendirmenin de mücadelesini verdi. Şehirlerimiz dünya başkentleriyle, şehirleriyle yarışır hale gelirken,  -ki Konya en güzel örneklerinden biri tanesi- kadınlarımız da dünyanın en geniş haklarına sahip kadınlar olarak özgürlüğün tadını çıkardı" ifadelerini kullandı.

Göktaş, "Artık kadın yalnızca teknolojiyi tüketen değil, aynı zamanda yenilikçi fikirleriyle teknolojiyi şekillendiren bir güç haline geldi. Kadınların farklı bakış açı ve deneyimleri, çeşitlilikten beslenen projelerin ortaya çıkmasına zemin hazırlayarak sektöre büyük değer katıyor" dedi.