Kültür-Sanat

Ahmet Ümit, yeni kitabı Aşkımız Eski Bir Roman'ı imzaladı

İlk baskısı 300 bin adet yapılan kitapta, okurun daha önce tanımadığı hiçbir karakter bulunmuyor

20 Eylül 2019 18:30

Ahmet Ümit, 2 gün önce satışa sunulan "Aşkımız Eski Bir Roman" isimli yeni romanını, bu kitabıyla beraber çalışmaya başladığı Yapı Kredi Yayınları'nın (YKY) Beyoğlu'ndaki mağazasında imzaladı. Ümit'in kitaplarının ana karakteri "Başkomiser Nevzat'ın" birbirinden bağımsız 3 farklı hikâyesinin anlatıldığı kitabı imzalatmak isteyen okurlar, yayınevinin önünde imza için uzun süre sıra bekledi. 

Etkinlikten önce kitabıyla ilgili konuşan Ümit, 30 yıllık yazarlık sürecinde yazdığı 29 kitabın 7 tanesinin "Başkomiser Nevzat" karakterinin maceralarından oluştuğunu ifade etti. İlk defa bir kitabının ilk baskısının 300 bin basıldığını söyleyen yazar, bu romanda okurun daha önce tanımadığı hiçbir karakterin bulunmadığının da altını çizdi. 

Kitapta yer alan "Başkomiser Nevzat" öykülerinin isimleri şöyle: "Aşkımız Eski Bir Roman", "Overlokçu Kız" ve "Sergey Nikolayeviç Jerkovski’ye Ne Oldu?"

Daha önceki imza günlerinde kaslarını zedeleyen Ümit, bugün gerçekleştirdiği imza gününde kitaplara imza atamadığı için mühür bastı.

"'Merhaba Güzel Vatanım' filmi, Nazım Hikmet'in beni nasıl etkilediğini anlatıyor"

Ahmet Ümit, Demirören Haber Ajansı'na yaptığı açıklamada, senaryosunu yazdığı "Merhaba Güzel Vatanım" filminin çekimlerinin tamamlandığını ve 1 Kasım'da vizyona gireceğini ifade etti. Sözlerine filmin hikâyesini anlatarak devam eden Ümit, “Çok büyük heyecan var çünkü Nazım Hikmet benim ustam. Ben onun çırağıyım. Filmde çocukluğumdan itibaren beni nasıl etkilediği anlatılıyor. Benim yazar olma sürecimde de çok etkili. Hiçbir zaman karşılaşmadık ama o bir yazar olarak da şahsiyet olarak da beni çok etkilemiştir" dedi.

Ekrem İmamoğlu, Ahmet Ümit'in imza gününe katıldı

İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu,  Ahmet Ümit’in, Beyoğlu'ndaki Yapı Kredi Yayınları  kitabevinde düzenlenen imza gününe katıldı. Ümit ile kucaklaşan İmamoğlu, “Sırada bekleyenler kızmazlarsa kitap imzalatmak istiyorum. Kızmak yok değil mi?” dedi. Kitapseverlerden olumlu yanıt alan İmamoğlu, Ümit’e, yakınlarına dağıtmak üzere 10’dan fazla kitap imzalattı. 

İmamoğlu, bir gazetecinin, “Ahmet Ümit okuyor musunuz?” sorusuna, “Aslında polisiye roman, çok okuduğum bir tür değil. Ancak Ümit’in kitabı, güzel ve heyecanlı. Onunla, polisiye roman okumama eşiğimi aştım” yanıtını verdi.