Kültür-Sanat

Ahmet Ümit, senaryosunu yazdığı 'Merhaba Güzel Vatanım'ı anlattı: Solun ve yeniden umudun hikâyesi

03 Kasım 2019 11:57

Senaryosunu yazar Ahmet Ümit'in kaleme aldığı, şair Nazım Hikmet Ran ve yazar Ahmet Ümit'in kesişen hayatlarını konu edinen 'Merhaba Güzel Vatanım' vizyona girdi. Senaryoyu yazan Ümit, film için "Solun ve yeniden umudun hikâyesi" dedi. 

Sputnik Türkçe'de yer alan habere göre, RS FM'de Atilla Güner’le Akşam Postası yayınına konuk olan Ümit, filmin hikâyesini Türkiye’de ‘sol’ hareketin ekseninde anlattı. Ümit, “Bu film solun hikayesine bir gönderme, bir başlangıç. Sol olmadan Türkiye’de gerçek bir demokrasi kurulamaz. Umut var. Meyvelerini görüyoruz” dedi.

'Merhaba Güzel Vatanım'da Türkiye'de sanatçıların geçmişten beri yaşadığı baskıları da anlattığını söyleyen Ümit, "Nazım Hikmet cezaevinde kaldı, Ahmet Kaya sürgünde yaşadı, Sabahattin Ali’yi öldürdüler. Daha pek çok sanatçı, şair, yazar ya da sinemacımız bu zulmün altında kaldı ve bugün de bu süreç devam ediyor. Film aynı zamanda bunu sürdürenlere de bir cevap. Tarih onları lanetle andı ama o insanlar hala bugün dimdikler. Nazım Hikmet’in şiirleri hala dünyanın her yanında okunmaya devam ediyor.” dedi.