Medya

Ahmet Taşgetiren: İster misiniz Kavala'nın 4 yıldan beri süren tutukluluk hali sona ersin, tahliyesi 30 Kasım toplantısına yetişsin

Taşgetiren, Rahip Brunson ve Deniz Yücel'in serbest bırakılmalarına işaret etti

28 Ekim 2021 08:10

Karar gazetesi yazarı Ahmet Taşgetiren, 4 yıldır tutuklu bulunan iş insanı Osman Kavala'nın serbest bırakılmasını talep eden aralarında ABD ve Almanya'nın da bulunduğu 10 ülkenin büyükelçisinin bildirisini değerlendirdiği yazısında, "Ankara, Dışişleri kendi kendine samimi olarak sormalı. Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın “istenmeyen adam” çıkışından sonra ne hissettiler? Mesela, Cumhurbaşkanı’nın bu tür çıkışlarının ardından mutlaka benzer, hatta daha sert çıkışlar yapmaya çalışan Dışişleri Bakanı Mevlit Çavuşoğlu, iki gün süreyle neden suskun kaldı? Neden Dışişleri, ve Beştepe’nin kimi kadroları “Bu iş ‘persona non grata’ noktasına evrilmesin” çabasına girişti? Bunu yaparken, böyle bir durumdan bildiriye imza atan ülkelerin zarar göreceğini mi düşündü, yoksa Türkiye’nin bedel ödeyeceğini mi? Hemen aynı sırada Dolar’ın tırmanmasını “tehlike”nin nereye doğru tırmanacağının göstergesi olarak okumadılar mı?" ifadelerini kullandı.

Osman Kavala'nın 26 Kasım'daki duruşmasından 4 gün sonra Avrupa Konseyi Bakanlar Komitesi'nin "Türkiye gündemli" toplantısı olduğuna dikkat çeken Taşgetiren, "İster misiniz Kavala’nın 4 yıldan beri süren tutukluluk hali sona ersin, tahliyesi 30 Kasım toplantısına yetişsin. Böylece, Avrupa Konseyi’nin önüne “İşte bağımsız yargı” diye bir buket sunulsun.

Bu tür durumlarda uygulamamız biraz Rahip Brunson ya da Deniz Yücel olaylarına benziyor. Önce tepkiyi veriyoruz, ardından telafi mekanizmasını devreye sokmayı tercih ediyoruz." diye yazdı.

Yazının tamamı için tıklayın...