Gündem

Ahmet Hakan: Belki ben avukatım Aslı Kazan’dan olacağım ama Şişli kazanacak

"Kendisini yakinen tanıma ve gözlemleme imkânı buldum"

02 Şubat 2019 09:06

Hürriyet yazarı Ahmet Hakan avukatı Aslı Kazan'ın CHP'nin Şişli adayı olma ihtimalini değerlendirdi. "Kendisini yakinen tanıma ve gözlemleme imkânım buldum" diyen Hakan, "Ben belki iyi bir avukattan olacağım ama Şişli’nin iyi bir belediye başkanı kazanacağı kesin" ifadesini kullandı.

TIKLAYIN: CHP'de Şişli adaylığı için ibre avukat Aslı Kazan'a mı dönüyor?

Hakan'ın "Provokatörler Ekrem İmamoğlu’nu parlatıyor" başlığıyla yayımlanan yazısının ilgili kısmı şöyle: 

Hukukçu Aslı Kazan’ın CHP’den Şişli belediye başkan adayı olması ihtimali varmış. Aslı Kazan, benim avukatım... Bu nedenle kendisini yakinen tanıma ve gözlemleme imkânı buldum. Aslı Kazan’ın dürüstlüğüne, çalışkanlığına, ciddiyetine, işini iyi yaptığına ve yapacağına şahidim. Şişli’den aday olur ve kazanırsa... Ben belki iyi bir avukattan olacağım ama Şişli’nin iyi bir belediye başkanı kazanacağı kesin.


Öte yandan  Hakan, CHP'nin İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı için aday gösterdiği Ekrem İmamoğlu'nun "önceden kurgulanmış ve ayarlanmış provokatörlere maruz kaldı"ğını söyledi. Hakan, "Provokatörlere maruz kaldığı halde bir milim bile gerilememesi İmamoğlu’nun yüksek bir motivasyonla ve moralle çalıştığının kanıtı" dedi.

Beğenirsiniz beğenmezsiniz ama Ekrem İmamoğlu, halka dokunan bir kampanya yürütüyor İstanbul’da. Sürekli pazarda, çarşıda, sokakta...

Böyle olunca da provokatörler açısından gayet kolay ve ulaşılabilir bir hedef haline gelmiş durumda.

Şu ana kadar Ekrem İmamoğlu’na yönelik provokasyonlardan şu üç sonuç çıktı: 

BİR: Ekrem İmamoğlu’na sokak ortasında olmadık hakaretler ve galiz küfürler edilmesi... Ekrem İmamoğlu’nun nasıl da sonsuz sabırlı bir insan olduğu gerçeğinin ortaya çıkmasına yol açtı.

İKİ: Kameralar önünde Ekrem İmamoğlu’na “Sana kafa atmak istiyorum” falan diyerek ağır provokasyonlar yapılması... Ekrem İmamoğlu’nun tahammül eşiğinin yüksekliğini ortaya koydu.

ÜÇ: Her sokakta önceden kurgulanmış ve ayarlanmış provokatörlere maruz kaldığı halde bir milim bile gerilememesi... Ekrem İmamoğlu’nun ne denli yüksek bir motivasyonla ve moralle çalıştığının kanıtı oldu.

Kısacası provokasyonlar ters tepiyor.

Ve her provokasyonun ardından...

“Yahu şu Ekrem İmamoğlu amma da sabırlı, amma da tahammüllü, amma da hoşgörülü, amma da demokrat, amma da yılgınlıktan uzak bir adammış!” algısı daha da yerleşiyor. 

Yazının tamamı için tıklayın