Medya

Adalet Bakanı Gül'den Barış Pehlivan'ın darp edilmesine ilişkin açıklama: Covid-19 nedeniyle işleyiş yavaşladı, Teftiş Kurulu’nun incelemesi sürüyor

20 Mayıs 2020 11:37

Libya'da şehit olan MİT mensubu haberi gerekçesiyle tutuklanan Odatv Genel Yayın Yönetmeni Barış Pehlivan'ın Silivri Cezaevi'nde darp edilmesine ilişkin Adalet Bakanı Abdulhamit Gül, "Teftiş Kurulu’nun incelemesi sürüyor. Covid nedeniyle işleyiş yavaşladı. Soruşturma tamamlanır tamamlanmaz sonuç kamuoyu ile paylaşılacak” dedi.

TIKLAYIN | Savcılık 'darp yok' demişti; gardiyanın Barış Pehlivan'a vurduğu anların görüntüsü yayınlandı

HaberTürk gazetesi yazarı Nagehan Alçı'nın “İdari soruşturmanın halen devam etmesi ve oldukça geniş kapsamlı olması savcılığın kovuşturmaya yer yoktur kararına bir tepki mahiyetinde değerlendirilebilir mi?” sorusuna Bakan Gül, "Hayır, o karar için ne doğru ne yanlış diyemem. Süreç devam ediyor. Her iddia araştırılmaya değerdir Nagehan Hanım. Unutulmasın, bizim için insan onuru her şeyin önünde gelir. Elbette sonuna kadar araştırılacak." yanıtını verdi. 

Bakan Gül, "Ancak şunu karıştırmayalım: Adli soruşturmanın yanı sıra idari soruşturma da zaten yapılır. Bu rutin olarak böyledir. Bunu bizim bir itirazımız olarak değerlendirmek doğru yaklaşım olmaz.” ifadesini kullandı. 

Yazının devamı için tıklayın