Yaşam

Acil servisi bir yılda 8 binden fazla defa arayıp küfreden alkoliğe hapis cezası

"Kamu düzenini bozmaktan suçlu bulunan Zhang, 8 ay hapis cezasına çarptırıldı"

03 Nisan 2019 13:27

Çin'in doğusunda yaşayan bir adam, bir yıl boyunca sarhoş bir şekilde 8 bin 700 kere acil servisi arayıp küfür ve hakaret ettiği için 8 ay hapis cezasına çarptırıldı.  Yinzhou Bölgesi Halk Mahkemesi tarafından yapılan açıklamada, Zhang'ın Haziran 2017'den başlayarak insanların zamanını harcadığı ve çalışanları rahatsız ettiği için 8 ay hapisle cezalandırıldığı belirtildi.

Sputnik'te yer alan habere göre, İsminin Zhang olduğu öğrenilen adamın, bir yıl boyunca Çin'in acil servis numaraları olan 110 (polis), 119 (itfaiye) ve 120'yi (acil sağlık) defalarca arayarak çağrı merkezi çalışanlarını rahatsız ettiği öğrenildi.

Mahkeme başkanı tarafından yapılan açıklamada ise "Yalnızca memurların acil durum mesaisini kesintiye uğratmakla kalmadı, aynı zamanda hattı işgal etmesi sebebiyle yardıma ihtiyacı olanların daha uzun süre beklemelerine yol açtı. Ayrıca, memurların ruh sağlığını olumsuz yönde etkiledi" ifadelerini kullandı. Mahkemeye çıkmadan önce Zhang'a ayrıca Haziran 2017 ve Şubat 2018 arasında acil servisi 6 bin defa rahatsız etmek suçundan ötürü iki ayrı idari ceza da verildi. Ancak bu karar, Zhang'ı caydırmaya yetmedi ve Nisan ve Eylül 2018 arasında 2.700 arama daha yaptı.

Günde yarım litre pirinç şarabı 

Zhang ise, geçmişte evliliğinin de sona ermesine yol açan bir alkol problemi olduğunu söyledi ve günde ortalama yarım litre pirinç şarabı içtiğini açıkladı.

Polis tarafından talep edilen sağlık kontrolünün sonuçlarında ise, Zhang'ın alkol bağımlısı olduğu ancak bunun cezai sorumluluktan muaf olma derecesinde olmadığı belirlendi. Kamu düzenini bozmaktan suçlu bulunan Zhang, 8 ay hapis cezasına çarptırıldı.