Dünya

ABD Savunma Bakanı Austin, "acil mesane sorunu" nedeniyle hastaneye kaldırıldı; görevlerini bakan yardımcısına devretti

Austin'in Çarşamba günü Ukrayna Savunma Temas Grubu toplantısı için Brüksel'e gitmesi planlanıyor

12 Şubat 2024 10:23

T24 Dış Haberler

ABD Savunma Bakanı Lloyd Austin, "acil mesane sorunu" nedeniyle hastaneye kaldırıldı. Austin, görevlerini Savunma Bakan Yardımcısı Kathleen Hicks'e devretti. 

Savunma Bakanı'nın Walter Reed ulusal askeri tıp merkezine yatırıldığı Pazar akşamı erken saatlerde duyuruldu ve Pentagon bir açıklama yaparak durumu paylaştı. 

Austin'in Çarşamba günü Ukrayna Savunma Temas Grubu toplantısı için Brüksel'e gitmesi planlanıyor. Hastaneye kaldırılmasının bu seyahat planlarını etkileyip etkilemeyeceği netlik kazanmadı.

Pentagon daha önce yaptığı açıklamada Lloyd'un hastaneye kaldırılmasıyla ilgili olarak Hicks, genelkurmay başkanları, Beyaz Saray ve Kongre'nin bilgilendirildiğini ve Hicks'in "gerektiği takdirde savunma bakanının işlev ve görevlerini üstlenmeye hazır olduğunu" belirtmişti.

Pentagon Basın Sekreteri Tümgeneral Pat Ryder daha sonra yaptığı bir açıklamada 70 yaşındaki Austin'in görevlerini yardımcısına devrettiğini söyledi.

Yoğun bakım ünitesinde

Pentagon'dan yapılan açıklamada, "Bu gece, bir dizi test ve değerlendirmenin ardından Sekreter, destekleyici bakım ve yakın takip için Walter Reed Ulusal Askeri Tıp Merkezi'ndeki yoğun bakım ünitesine kabul edildi" denildi. 

Ne olmuştu? 

ABD Savunma Bakanı Austin, geçen yılın sonlarında prostat kanseri ameliyatının ardından ortaya çıkan komplikasyonlar nedeniyle hastaneye yatırılmış ve Beyaz Saray'ın bundan 3 gün boyunca haberdar edilmediği ortaya çıkmıştı. 

TIKLAYIN | ABD Başkanı Biden, Savunma Bakanı Austin'in prostat kanseri olduğunu yeni öğrenmiş
TIKLAYIN | ABD Savunma Bakanı Austin, hastaneye kaldırıldı; Biden yönetimi 3 gün boyunca durumdan haberdar edilmedi

22 Aralık 2023'te Reed Hastanesi'nde ameliyat olan Austin, 1 Ocak'ta yaşadığı komplikasyonlar nedeniyle hastaneye geri dönüşmüştü. Bakan Yardımcısı Hicks, Biden'ın ulusal güvenlik danışmanı Jake Sullivan ve daha sonra da Başkan, Austin'in teşhisi, tedavisi ya da hastaneye yatışı konusunda 4 Ocak'a kadar bilgilendirilmemişti. 

Bu durum, savunma bakanlığı genel müfettişi tarafından yürütülen bir soruşturma da dahil olmak üzere siyasi bir tepkiye yol açmıştı.