Yaşam

ABD'de 90 yaşındaki kadın üniversiteye başladıktan 71 yıl sonra mezun oldu

ABD'de 90 yaşındaki Joyce DeFauw, üniversiteye başladıktan 71 yıl sonra mezun oldu.

14 Aralık 2022 21:57

Amerika Birleşik Devletleri'nde (ABD) 90 yaşındaki Joyce DeFauw, üniversiteye başladıktan 71 sene sonra mezun oldu. Yaşlı kadın Genel Çalışmalar (General Studies) diplomasını pazar günü Northern Illinois Üniversitesi'nden aldı.

Independent Türkçe'nin haberine göre, DeFauw üniversiteye 1951'de başladığını ve 3,5 yıl Ev Ekonomisi okuduğunu söyledi. Ancak Don Freeman Sr.'la tanışan kadın, okulu bırakıp evlenmeye karar verdi. 1955'te evlenen ikilinin üç çocuğu olurken, Freeman hayatını kaybetti. DeFauw daha sonra Roy DeFauw'la evlendi ve altı çocuk daha dünyaya getirdi. Fakat DeFauw'da yaşamını yitirdi.

"Pes etmeyin, bıraksanız bile geri dönün"

Joyce DeFauw, 2019'da üniversiteye geri dönmek istediğini belirtti. Okulu bitiremediği için üzüldüğünü aktaran yaşlı kadın, çocuklarının da cesaretlendirmesiyle Northern Illinois Üniversitesi'ne tekrar kaydolarak ders almaya başladı. DeFauw derslere huzurevindeki bilgisayarından katıldı. Bilgisayarı çocuklarının yardımıyla öğrenen kadın, üç yıl sonra Genel Çalışmalar bölümünü bitirip kepini ve cüppesini giyerek mezun oldu.

Bu süreçte zaman zaman okulu bırakmak istediğini ifade eden DeFauw ailesi, arkadaşları ve okuldan destek gördüğü destekle eğitimini tamamladı. DeFauw, kendisiyle benzer durumda olan kişilere,  "Pes etmeyin. Bıraksanız bile geri dönün. Zor olabileceğini biliyorum ama hayatta her şeyin iniş ve çıkışları var " tavsiyesinde bulundu.