Dünya

ABD Başkanı Biden'ın yarınki İsrail ziyareti hakkında neler biliniyor?

Biden daha sonra 2.3 milyondan fazla insanın yaşadığı kuşatma altındaki Gazze'ye insani yardımın hızlandırılması konusunda görüşmeler yapmak üzere Ürdün'ün başkenti Amman'a uçacak

17 Ekim 2023 13:54

T24 Dış Haberler

ABD Başkanı Joe Biden, çarşamba günü İsrail'in Gazze'ye yönelik saldırılarıyla ilgili bilgi almak ve Gazze'deki sivillere insani yardım ulaştırılması gerektiğini vurgulamak üzere Tel Aviv'e gidecek.

TIKLAYIN | Biden, çarşamba günü İsrail'i ziyaret edecek: Gündemde İsrail'le dayanışma ve Gazze'ye insanî yardım var

Biden, X platformundan yaptığı açıklamada "Çarşamba günü, Hamas'ın acımasız terör saldırısı karşısında dayanışma içinde olmak için İsrail'e gideceğim" dedi.

Biden'ın çarşamba gününün bir bölümünü Tel Aviv'de İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu ve diğer yetkililerle görüşerek geçirmesi beklenirken İsrail'in Hamas'a karşı kara harekatına başlaması bekleniyor.

Hamas'ın 7 Ekim'deki saldırısının ardından Biden, Washington'un, "İsrail'in vatandaşlarıyla ilgilenmek, kendini savunmak ve bu saldırıya karşılık vermek için ihtiyaç duyduğu şeylere sahip olduğundan emin olacağını" söylemişti. 

Biden, "İsrail'in bu vahşi saldırılara karşılık verme hakkı ve görevi vardır" diye eklemişti. 

TIKLAYIN | Hamas-İsrail savaşında gün gün, dakika dakika tüm gelişmeler

Biden, başka ülkeleri de ziyaret edecek mi?

Biden, daha sonra 2,3 milyondan fazla insanın yaşadığı kuşatma altındaki Gazze'ye insani yardımın hızlandırılması konusunda görüşmeler yapmak üzere Ürdün'ün başkenti Amman'a uçacak.

Ürdün'de kimlerle görüşecek?

Amman'da Ürdün Kralı Abdullah, Mısır Cumhurbaşkanı Abdülfettah el Sisi ve İsrail işgali altındaki Batı Şeria'da sınırlı özerklik uygulayan Filistin Yönetimi Başkanı Mahmud Abbas ile görüşecek.

Çeşitli ülkelerden gelen yüzlerce ton yardım günlerdir Mısır'ın Sina Yarımadası'nda, Gazze'ye güvenli bir şekilde ulaştırılması ve bazı yabancı pasaport sahiplerinin Refah sınır kapısından tahliyesi için bir anlaşma yapılmasını bekliyor.