Kültür-Sanat

9. Uluslararası Suç ve Ceza Film Festivali Yönetmeni Prof. Dr. Bengi Semerci: Adalet temalı filmleri izleyiciyle buluşturacağız

15 Kasım 2019 09:06

9. Uluslararası Suç ve Ceza Film Festivali Yönetmeni Prof. Dr. Bengi Semerci, “Sinema toplumun aynasıdır. Festival ile dünyanın dört bir yanından adalet temalı filmleri izleyici ile buluşturarak, sosyo-kültürel hayatın zenginleştirilmesine aracılık edeceğiz. Adalet temalı filmleri izleyiciyle buluşturacağız” dedi.
 
Yönetmenliğini Bengi Semerci'nin üstlendiği ve Herkes İçin Adalet konseptiyle hazırlanan 9. Uluslararası Suç ve Ceza Film Festivali'nin basın toplantısı 6 Kasım Çarşamba günü İstanbul Crowne Plaza Harbiye'de sanat, sinema ve basın dünyasından konukların katılımıyla gerçekleştirildi. Açılışı 21 Kasım'da Cemal Reşit Rey'de yapılacak olan ve 22 – 28 Kasım tarihleri arasında gösterimleri Beyoğlu Sineması ve Nişantaşı City's sinemalarında gerçekleştirilecek olan festivalin yönetmeni Bengi Semerci Sözcü'den Yüksel Şengül'e konuştu. Semerci'nin açıklamaları şöyle:

"Sinema toplum için bir ayna ise adaletin bu aynadan yansıması çok önemlidir. Festivalde her türlü adalete ilişkin filmler gösterilecek. Vicdani adaletten yasal adalete kadar günlük hayatımızın her alanında rastladığımız adaleti kapsayan filmler. Adalet, sadece Suç ve Ceza kavramlarına sığdırılamayacak kadar geniş bir kavram. Festivalin adı da ironik olması adına seçildi. Bu ironiyi vurguluyor."

"Bu yılki 9. Uluslararası Suç ve Ceza Film Festivali'nde her yıl olduğu gibi bu yıl da Altın Terazi Uzun Metraj Film Yarışması düzenlenecek. Dünyanın farklı ülkelerinden gelen, birisi Türk yapımı olan seçilmiş 8 film yarışacak. Jüri başkanı olarak Zuhal Olcay belirlendi. Özellikle yarışan ulusal ve uluslararası filmlerin oyuncularıyla yönetmenleri, sinema seyircisiyle buluşup sohbetler edilecek.Panorama bölümüne sadece panorama değil, yarışma filmleri de ilk kez gösterilecek. Bu arada Türk sinemasındaki adalet filmlerinden bir seçki sunulacak. Bu yılki onur ödülü başarılı yönetmenimiz Yeşim Ustaoğlu'na verilecek. Adalet temalı, bir akademik program akışımız var. Orada da akademisyenlerle sinemacılar bir araya gelip tartışacaklar. Amacımız, adalet konusunu gündemde tutmak ve sorunlara çözüm aramak."