Yaşam

80 kadın her hafta İstanbul sokaklarında koşuyor: Herkese cesaret vermek istiyoruz

Runatolia Maratonu’na aktif katılımı hedefleyen kadınlar, 60 sporcu ile bu önemli yarışta yer alacak

25 Şubat 2019 17:04

80 koşucu kadın her hafta İstanbul sokaklarını adımlıyorlar. Koşu sporunda daha fazla kadın görünürlüğü için yola çıkan bu kadınların en büyük hedefi yarışlara kadın katılımcı sayısını en az yüzde 51 oranına çıkarmak.

İstanbul'un en büyük koşu gruplarından Beat Run Crew üyesi kadın koşucular, grubun erkeklerinden de büyük destek alarak her hafta pazartesi ve hafta sonları koşularında ve çeşitli etkinliklerde bir araya geliyor. Bu oluşumdaki kadınların bir diğer hedefleri de; koşu sporunda erkeklerin daha başarılı ya da daha fazla olduğu algısını değiştirmek ve kadına biçilen rollere de karşı durmak.

Grupta farklı yaşlardan birçok kadın bir araya geliyor. Öğrenci de var, anne olan da... Daha önce koşmuş ya da koşmamış tüm kadınları bu çemberin içine girmeye davet ediyorlar.

İlk hedef olarak 3 Mart Pazar günü Antalya’da yapılacak olan Runatolia Maratonu’na aktif katılımı hedefleyen bu kadınlar 60 sporcu ile bu önemli yarışta yer alacak. Geçtiğimiz günlerde yayınladıkları çıkış açıklamasında tüm kadınlara çağrıda bulunarak “Birbirimizden aldığımız güçle içindeki sihri keşfeden, imkânsız görüneni gündelik hayatımızın bir parçası haline getirmeyi başarmış kadınlarız. Tüm kadınların içindeki sihrini keşfetmesi için bize katılmalarını, ulaşmalarını istiyoruz ve neler başarabileceğimizi herkese gösterip cesaret vermek istiyoruz” diyorlar.