Yaşam

65 yaşındaki 'Nine' lakaplı kadının yönettiği yankesicilik çetesi çökertildi

Ankara'da yapılan operasyonda 9 şüpheli tutuklandı

01 Mart 2019 02:29

Ankara’da, 65 yaşındaki bir kadın tarafından yönetildiği belirlenen yankesicilik çetesinin yakalanan 11 üyesinden 9’u tutuklandı.

Başkentte, vatandaşların yoğun olarak bulunduğu yerlerde “yankesicilik” olaylarına yönelik şikayetlerin artması üzerine Ankara Asayiş Şube Müdürlüğü Yankesicilik ve Dolandırıcılık Büro Amirliği ekipleri çalışma başlattı. Ziynet eşyaları ve cüzdan çalan zanlıların “Kemendi Grubu” olarak suç kaydı bulunan çete üyeleri olduğu belirlendi.

Polis, çalışmalar kapsamında incelediği güvenlik kamerası görüntülerinde, çete üyelerinin genellikle otobüs duraklarında bekleyenleri hedef aldığını ve otobüs geldiğinde kişileri sıkıştırarak ceplerinden para, telefon ve ziynet eşyalarını çaldıklarını belirledi. Suç örgütünün bu metodla organize ve planlı şekilde 21 ayrı hırsızlık olayını gerçekleştirdiği saptandı.

Yapılan telefon dinlemelerinde, grup üyelerinin birbirleriyle şifreli konuştukları tespit edildi. Çete üyelerinin, telefon dinlemesine takılmamak için polise “amca”, çete elebaşı 65 yaşındaki kadına ise “nine” kod ismini verdikleri belirlendi.

Polis ekipleri daha sonra belirledikleri 6 adrese eş zamanlı operasyon düzenledi. Operasyonda çetenin 13 üyesinden aralarında “nine” kod adlı kadının da bulunduğu 11’i gözaltına alındı.

Çete üyelerinin saklamaya çalıştığı çok miktarda çalıntı eşya da ele geçirildi. Sorgularında suçlamaları kabul etmeyen zanlılar, yankesicilik yaptıkları güvenlik kamerası kayıtlarındaki görüntülerini de reddetti.

Emniyetteki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edilen 11 zanlıdan 9’u çıkarıldıkları mahkemece tutuklandı. (DHA)