Kültür-Sanat

6. Güzel Ordu Kısa Film Festivali Ödülleri sahiplerini buldu

6. Güzel Ordu Kısa Film Festivali, kısa film yapımını özendirmek, bu alanda gelişimi desteklemek ve nitelikli kısa filmleri izleyiciyle buluşturmak amacıyla düzenleniyor

27 Ekim 2022 13:05

Güzel Ordu Kültür Sanat Derneği tarafından, Nuray Muştu koordinatörlüğünde düzenlenen 6. Güzel Ordu Kısa Film Festivali, 23 Ekim akşamı yapılan ödül töreniyle sona erdi.

6. Güzel Ordu Kısa Film Festivali, kısa film yapımını özendirmek, bu alanda gelişimi desteklemek ve nitelikli kısa filmleri izleyiciyle buluşturmak amacıyla düzenleniyor. Film gösterimleri ve etkinliklerle, 3 gün boyunca dolu dolu geçen festivalde kazanan filmler belli oldu.

Ödül takdimi, öğrencilerden oluşan genç jürinin verdiği Genç Jüri ödülünün Hale Soygazi tarafından verilmesiyle başladı. Ödül, yönetmenliğini Yağmur Mısırlıoğlu'nun yaptığı Bugün Değil isimli filme verildi. Genç jüride Kübra Aydoğdu, Kifayet Kara, Nezaket Kaya, Tuba Kayabakan, Kübranur Keşap, Nergis Kobak ve Duygu Korkmaz yer aldı.

12 yıldır ulusal ve uluslararası festivallerde, Zeynep Atakan tarafından verilen ödül geçtiğimiz yıl Güzel Ordu Kısa Film Festivali'nde de verilmeye başlandı. Bu yıl yönetmen Oğuzhan Tercan adına “Oğuzhan Tercan Genç Sinemacı Ödülü” olarak verilmeye başlanan ödülün sahibi ana jüri tarafından belirlendi. Hüseyin Enes Balcı tarafından yönetilen Yas Provaları bu ödüle layık görüldü. Yönetmen ödülünü Zeynep Atakan'ın elinden aldı.

Başkanlığını Tayfun Pirselimoğlu'nun üstlendiği ana jüri, oyuncu Nazlı Bulum, akademisyen ve sinema yazarı Melis Behlil, Vona kısa filminin yönetmeni ClintDavis ile Mimaroğlu belgeselinin yönetmeni ve sinema yazarı Serdar Kökçeoğlu'ndan oluştu.

Üçüncülük Ödülü'nün sahibi Ev Diye Bir Şey Yok isimli filmiyle Nur Özkaya oldu. Yönetmen ödülünü jüri üyelerinden Serdar Kökçeoğlu'nun elinden aldı.

İkincilik ödülünü Melis Behlil açıkladı ve ödülü Adres filmiyle Aram Dildar'a sundu.

Birincilik ödülü Babamın Deniz Yatağı filmine verildi. Filmin yönetmeni Orkun Göntem ödülünü jüri başkanı Tayfun Pirselimoğlu'nun elinden aldı.

Sinemaseverler Festival'in açılış töreninde de anons edildiği üzere dünya prömiyerini  Ordu'da yapan Sonsuz Deniz parçasını yine Name Önal'ın sesinden, Selim Atakan'ın piyanosu eşliğinde dinlediler.