Politika

5 yıl sonra ilk temas; KKTC ana muhalefet partisi CPT Genel Başkanı Erhürman ve heyeti, AKP Genel Merkezi'nde Elitaş ile görüştü

Erhürman ve Toros'un AKP Genel Merkezi'ne ziyareti, 5 sene sonra ilk temas oldu

27 Haziran 2024 10:25

T24 Dış Haberler

Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti (KKTC) ana muhalefet partisi Cumhuriyetçi Türk Partisi (CTP) Genel Başkanı Tufan Erhürman, CTP Dış İlişkiler Sekreteri Fikri Toros ile birlikte Ankara'daki temaslarına devam ediyor.

Erhürman ile Toros, AKP Genel Merkezi’nde Genel Başkan Vekili Mustafa Elitaş ile görüştü.

AKP, 5 senedir KKTC ana muhalefetiyle hiç temas kurmamıştı. Erhürman ve Toros'un AKP Genel Merkezi'ne ziyareti, 5 sene sonra ilk temas oldu. 

CTP Lideri Tufan Erhürman ve CTP Milletvekili Fikri Toros'tan oluşan heyet, CHP'nin davetiyle temaslarda bulunmak için Türkiye'ye gelmişti. Heyet, AKP ile 5 senelik diyalogsuzluğu sona erdirmek için bir randevu talep etti. 

Ekonomim'den Zeynep Gürcanlı'nın haberine göre; Tufan Erhürman, Ankara'da bir grup gazeteciyle sohbetinde, Elitaş'la görüşmenin yararlı olduğunu söyledi.

Erhürman, kendi deyimiyle, "Elitaş ve AK Parti heyetine Kıbrıs'taki sıcak patatesleri", yani son dönemde ortaya çıkan ve Kıbrıs sorununu etkileyebilecek gelişmeleri anlattığını aktardı.