Kültür-Sanat

47. İstanbul Müzik Festivali'nden "Yarının Kadın Yıldızları": Geleceğin müzisyenlerine destek

 Yarının Kadın Yıldızları Destek Fonu Başvuruları 29 Mart’ta sona eriyor

08 Mart 2019 12:54

47. İstanbul Müzik Festivali kapsamında, TSKB (Türkiye Sınai Kalkınma Bankası) işbirliği ve konser dinleyicilerinin desteğiyle ikinci kez düzenlenecek olan  “Yarının Kadın Yıldızları” projesi, klasik müziğin farklı alanlarından üstün yetenekli kadın müzisyenlere destek olmayı amaçlıyor. Yurtdışında bir müzik okulundan eğitim kabulü alan, yurtdışında eğitimini sürdüren veya müzik kariyerinin gelişiminde enstrüman gibi ihtiyaçları bulunan kadın müzisyenler “Yarının Kadın Yıldızları” projesine başvurabilir.

İstanbul Müzik Festivali geleceğin kadın müzisyenlerini desteklemek amacıyla geçen yıl başlattığı Yarının Kadın Yıldızları projesinde, TSKB işbirliği ve konser dinleyicilerinin katkılarıyla üstün yetenekli müzisyenlerin çalgı, şan ve şeflik branşlarında uluslararası arenadaki kariyerlerinin ilerlemesine destek olmaya devam ediyor.  1990 yılından bu yana İstanbul Müzik Festivali'nin destekçileri arasında yer alan TSKB, kadının güçlenmesi yönündeki sosyal sorumluluk faaliyetleri kapsamında Yarının Kadın Yıldızları projesinde eğitim destek sponsoru olarak yer alıyor.

Yarının Kadın Yıldızları: Genç Kadın Müzisyenler Destek Fonu’na, yurtdışında bir müzik okulundan lisans veya lisansüstü seviyesinde kabul alan, yurtdışında müzik eğitimini sürdüren ya da kariyer gelişimine olumlu katkıda bulunacak ustalık sınıfı, orkestra seçmesi, uluslararası yarışma gibi etkinliklere katılım veya çalgı alımı için desteğe ihtiyaç duyan kadın müzisyenler başvurabilecek.

Başvurular, İKSV Genel Müdür Yardımcısı ve müzikolog Yeşim Gürer Oymak başkanlığında, keman sanatçısı ve orkestra şefi Hakan Şensoy, piyanist ikili Ufuk & Bahar Dördüncü, klarnet sanatçısı Ayşegül Kirmanoğlu ve besteci Özkan Manav’dan oluşan seçici kurul tarafından değerlendirilecek. Seçici Kurul tarafından belirlenen müzisyenlere toplam fon miktarı ihtiyaç duydukları destek oranında paylaştırılacak.

Yarının Yıldızları konserinde Ayla Erduran dinleyiciyle buluşacak 

Seçici Kurul tarafından desteğe değer bulunan adaylar, 25 Haziran Salı günü Boğaziçi Üniversitesi Albert Long Hall’da gerçekleştirilecek ve kemanın duayeni Ayla Erduran’ın da kanaat önderi ve konuk sanatçı olarak sahneye çıkacağı Yarının Kadın Yıldızları konserinde dinleyicilerle buluşacak.

Konsere Doğru Etkinlikleri kapsamında ise gazeteci yazar Murat Yetkin moderatörlüğünde, milli paralimpik atlet Öznur Alamur ve Stanford Üniversitesi öğretim üyesi Dr. Gözde Durmuş’un kişisel başarı hikâyelerini anlatacakları bir söyleşi de gerçekleştirilecek.

Destek olmak isteyen dinleyiciler için bilet kategorileri

Projenin destekçileri arasında yer almak ve konserleri dinlemek  isteyenler için konser bilet fiyatları:

500 (platin destek), 250 (altın destek), 150, 75 ve 35 (öğrenci) TL olarak değişiyor.

Biletler, Biletix satış kanalları ve İKSV ana gişeden (Pazar günü hariç her gün 10.00-18.00 saatleri arasında, hizmet bedeli olmadan) satın alınabilir.

 Yarının Kadın Yıldızları Destek Fonu Başvuruları 29 Mart’ta sona eriyor

 Genç kadın müzisyenler, destek fonuna başvurularını 29 Mart Cuma gününe kadar [email protected]  adresinden yapabilir. Desteğe hak kazanan kadın müzisyenler ve konser programı seçici kurul kararını takiben 22 Nisan 2019 Pazartesi günü açıklanacaktır. Yarının Kadın Yıldızları: Genç Kadın Müzisyenler Destek Fonu’yla ve şartnameyle ilgili ayrıntılı bilgiler için: https://muzik.iksv.org/tr/yarinin-kadin-yildizlari/hakkinda


 

47. İstanbul Müzik Festivali, 11-30 Haziran tarihileri arasında E.C.A. Presdöküm Sanayii A.Ş. sponsorluğunda Barok müziğin devlerinden 20. yüzyılın en çarpıcı bestecilerine, cazdan Osmanlı klasik müzik geleneğinin zenginliklerine 150 eserle 15 farklı mekânda 22 konsere ev sahipliği yapıyor.