Yaşam

41 kanalda gösterilen Peak reklamı çalıntı çıktı!

Kampanyayı durdurduğunu duyuran firma reklam ajansına dava açacaklarını bildirdi

19 Şubat 2019 18:45

Teknoloji firması peak.com, 41 televizyon kanalında aynı anda 2,5 dakika süren bir reklam filmi yayınlattı. Merak uyandırıcı bir tarzda hazırlanan reklam kısa sürede internet aramalarında yükseldi.

Ancak sosyal medya kullanıcıları 20 Aralık 2017'de yayınlanan Audi'nin Safety Code reklamı ile benzer bir anlayışa sahip olan oyun geliştiricisinin reklamının, Audi'nin Safety Code reklamının teması ile aynı olduğunu dile getirdi. Aynı zamanda Peak reklamında da Audi reklamında kullanılan müziğe yer verildi.

Filmin çalıntı olduğunun ortaya çıkmasının ardından açıklama yapan firma kampanyanın durdurulduğunu ve reklam ajansına dava açacaklarını duyurdu.

İşte 41 kanalda gösterilen Peak reklamı

Konuyla ilgili olarak bugün Peak, Twitter hesabından bir açıklama yaparak reklamı hazırlayan Medina Turgul DDB hakkında hukuki süreç başlattıklarını ve kampanyayı durdurduklarını duyurdu. Açıklamada şu ifadeler yer aldı:

“Reklam filmimizin özgün olmadığını, hepinizle aynı anda öğrendik. Karın ağrımızı ve üzüntümüzü tarif etmemiz imkânsız. Yaratıcı işlerde fikirlerin özgün olması bizim için çok değerli, bu nedenle tüm reklamları durduruyoruz. Ajans’la 3 aylık tüm görüşmelerimiz kayıt altında. Sadece Türkiye değil, Ajans'ın bağlı olduğu network'e Amerika’da da hukuki süreci başlatarak sonucu sizlerle paylaşacağız.”

İşte Audi'nin Safety Code reklamı

Peak Games nedir?

Geliştirmiş olduğu birçok oyun ile ön plana çıkan şirket, dünyanın önde gelen oyun şirketi olan Zynga tarafından satın alınmıştı.

Söz konusu bu satın alma ile beraber toplamda 100 milyon dolar kazanan Peak'ın sadece kart ve okey oyunlarını geliştirilen bölümünün satın alındığı ortaya çıkmıştı.

Bunun haricinde, Toy Blast gibi oyunların halen şirket tarafından geliştirilmeye devam edeceği belirtilmişti.

Bu anlaşma sonrasında, Peak'in İstanbul merkezli bağımsız oyun geliştiricisi olarak yoluna devam edeceği açıklanmıştı.