Bilim / Teknoloji

400 milyon Twitter kullanıcısının verilerinin çalındığı iddia edildi

Bilgileri çalındığı iddia edilenler arasında ünlü isimler de var

26 Aralık 2022 10:21

Dünyanın en popüler platformlarından Twitter ile ilgili çarpıcı bir gelişme yaşandı. İddialara göre bir ya da bir grup bilgisayar korsanı, 400 milyon kullanıcıya ait verileri içeren bir veritabanını satışa çıkardı.

Webtekno'nun haberine göre siber saldırılarla ilgili araştırmalar yürüten Hudson Rock'a göre söz konusu veritabanı, Twitter'ın ve hatta dünyanın en önemli isimlerinden bazılarına ait bilgileri içeriyor. Hatta Donald Trump Jr., ünlü girişimci Kevin O'Leary ve Ethereum kurucusu Vitalik Buterin ile ABD devlet dairelerine ait veriler de söz konusu veritabanında bulunuyordu.

İddiaya göre veriler, 2022'nin başında ele geçirilmiş

400 milyon Twitter kullanıcısına ait verileri satmaya çalışan bilgisayar korsanları, kullandıkları forumda çarpıcı ifadeler kullandı. Korsanlar, bu verileri 2022'nin başında, Twitter'daki bir güvenlik açığından faydalanarak elde ettiklerini iddia etti.

Ayrıca bu verilerin Twitter'ın sahibi Elon Musk tarafından satın alınması için de iletişime geçildiği belirtiliyor.

Hacker veya hackerlar, Elon Musk'tan 276 milyon dolar istiyor

400 milyon Twitter kullanıcısına ait verileri içeren veritabanına ait satış ilanı

Bir hacker forumunda satışa çıkan veriler için Elon Musk'a özel bir teklif var. Hacker veya hackerlar, söz konusu verilerin başka birinin eline geçmemesini sağlamak için, Elon Musk'tan tam 276 milyon dolar istiyorlar.

Bilgilerin doğru olduğu tespit edildi

DeFiYield isimli bir şirket, sızdırılan bilgilerle ilgili bir araştırma yaptı. Yapılan araştırma, çarpıcı bir gerçeği gözler önüne serdi. 

Sızdırılan veriler arasında telefon numaraları ile e-posta adresleri olduğu belirtiliyor. Veritabanının kötü amaçlı kişilerin eline geçmesi; kimlik avı, kripto dolandırıcılıkları, SIM kart klonlama gibi siber saldırılarda artış yaşanabileceği iddia edildi.