Politika

38 barodan Alinur Aktaş'a istifa çağrısı

"Hiç kimse hele hele yönetici konumunda olanlar milli ve manevi değerlerimizi reddedemez"

23 Temmuz 2019 20:09

38 baro, "30 Ağustos, halkın genelini ilgilendiren bir bayram değildir" diyen Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş'ı istifaya davet etti.

Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş, 30 Ağustos Zafer Bayramı'nda toplu ulaşımın ücretsiz olması talebinin görüşüldüğü belediye meclisi toplantısında "Halkın genelini ilgilendiren bir bayram değildir" demişti.

Yazılı açıklama yapan 38 baro, Aktaş'ın sözlerine tepki gösterdi. Aktaş'ın konuşmasının "ihanet söylemi" olarak nitelendirildiği açıklamada, "Hiç kimse hele hele yönetici konumunda olanlar milli ve manevi değerlerimizi reddedemez. Bu devlete, bayrağa, cumhuriyete karşı bir tavır olup ihanettir. 30 Ağustos emperyalizme karşı kazanılmış, bırakınız Türk milletini insanlığın bir bayramıdır" denildi.

Aktaş'a istifa çağrısı yapılan açıklamada, "Bu aşağılama, itibarsızlaştırma zihniyetini, söylemini nefretle kınıyor Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş'ı istifaya davet ediyoruz" ifadelerine yer verildi.

"Milli ve manevi değerlere olan bağlılığımı kimse ile tartışmam"

Aktaş, geçen hafta Büyükşehir Belediye Meclisi’nde yaptığı ve gündem teşkil eden konuşmanın içinden bazı kelimelerin cımbızla çekildiğini, verilmek istenen mesaj gizlenerek itibarsızlaştırma girişimi yürütüldüğünü iddia etti.

15 yıllık belediye başkanlığı döneminde 30 Ağustos Zafer Bayramı kutlamalarına "gururla" katıldığını, konuya ilişkin görüntülerin arşivlerden çıkarılabileceğini vurgulayan Başkan Aktaş, "Milli ve manevi değerlere olan bağlılığımı kimse ile tartışmam. Buna kimsenin hakkı yok. Yeri gelmişken tekrar ediyorum. Bizlere bu zaferi armağan eden, Kurtuluş Savaşımızın Başkomutanı Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü ve ordumuzun tüm mensuplarını rahmetle ve şükranla yad ediyorum. 30 Ağustos, Türk Milletinin istiklal ve istikbalini koruma konusundaki kararlılığının sembollerinden biri olarak tarihteki yerini almıştır" dedi.