Kültür-Sanat

34. Ankara Film Festivali'ne adım adım: Ankara'yı anlatan belgesel başvuruları açıldı

10 Ağustos 2023 17:03

Dünya Kitle İletişimi Araştırma Vakfı tarafından düzenlenen 34. Ankara Film Festivali, 2-10 Kasım 2023 tarihleri arasında Kızılay Büyülü Fener Sineması’nda izleyiciyle buluşacak.

Koç Üniversitesi Vehbi Koç Ankara Araştırmaları Uygulama ve Araştırma Merkezi (VEKAM) ve Ankara Film Festivali’nin iş birliğiyle “VEKAM Özel Ödülü” bu yıl da sahibini arayacak.

Dünya Kitle İletişimi Araştırma Vakfı tarafından düzenlenen 34. Ankara Film Festivali'ne katılımcılar, ulusal belgesel türünde başvuru yapabilecek. Başvurularda, filmin görsel ve estetik niteliği kadar ele aldığı konunun 'Ankara kent merkezi veya ilçeleri' kapsamında kurgulanmış olması ödülde tercih nedeni olacak.

Başvurularda Ankara Film Festivali’nin Ulusal Belgesel Film Yarışması yönetmelik koşulları aranacak ve belgesel yarışma bölümü için gönderilen filmlerin içinden Ankara ile ilgili olanlar, VEKAM jürisi tarafından değerlendirilecek.

Başvuru için son gün 20 Eylül

Katılımcılar filmlerini, Ulusal Belgesel Film Yarışması kategorisinde 20 Eylül 2023 tarihine kadar gönderebilecek. Jürinin değerlendirmesi sonucunda seçilen eser 30.000 TL’lik “VEKAM Özel Ödülü”nün sahibi olacak.

Ödüle hak kazanan eserin bir kopyası VEKAM Kütüphanesi ve Arşivi’nde kaynak olarak değerlendirilip akademik araştırmalara açılacak.


Detaylı bilgi ve başvuru formu için: www.filmfestankara.org.tr