Gündem

3 kadını mezarlıkta öldürmüştü; ormanda saklandığı oyukta yakalandı!

Şemsettin Erkuvan emniyetteki ifadesi sonrasında tutuklandı

26 Ekim 2024 10:58

T24 Haber Merkezi

Adana'da 23 yaşındaki oğlu Muzaffer Erkuvan'ın intiharından sorumlu tuttuğu Güldane (20) ile annesi Şenay (44) ve kız kardeşi Gaye Gerçek'i (22) mezarlıkta başlarından vurarak öldüren Şemsettin Erkuvan ormanda saklandığı oyukta yakalandı. 

Adana'da bir çocuk annesi Güldane Gerçek, birlikte yaşadığı Muzaffer Erkuvan'ı şiddetli geçimsizlik nedeniyle terk edip, Kadın Sığınma Evi'ne yerleşti.

Erkuvan, barışmak için 24 Ağustos'ta Güldane'nin annesi Şenay Gerçek'in Sarıçam ilçesi Menekşe Mahallesi'ndeki evine gitti. Güldane Gerçek, barıştırma teklifini reddedince Muzaffer Erkuvan dışarı çıkıp, kendini ağaca asarak intihar etti. Erkuvan ailesi, Muzaffer Erkuvan'ın ölümünden Güldane ile annesi Şenay ve kız kardeşi Gaye Gerçek'i sorumlu tuttu.

Mezarlıkta öldürdü

Şenay, Güldane ve Gaye Gerçek, 21 Ekim saat 16.00 sıralarında Muzaffer Erkuvan'ın Sarıçam ilçesi Buruk Mezarlığı'ndaki kabrini ziyarete etti.

Muzaffer Erkuvan'ın babası Şemsettin Erkuvan, anne ile 2 kızına kurşun yağdırıp, kaçtı. Başlarından vurulan Şenay, Güldane ve Gaye Gerçek olay yerinde hayalarını kaybetti.

Günün öne çıkan haberleri

TIKLAYIN | İsrail'den İran'a misilleme saldırısı: Askerî noktalar hedef alındı, İran "orantılı karşılık vereceklerini" açıkladı

TIKLAYIN | Hızla yayılan ve dinozor yumurtasına benzeyen dev bir tür, kanala takılmış halde bulundu; bilim insanları şaşkın

TIKLAYIN | İddia: Emniyet ve MİT, ekim başında TUSAŞ'ı uyardı; bütçe gerekçe gösterilerek önlem alınmadı

TIKLAYIN | Herkesten gizlediği bebeğini banyoda doğurdu, mısır gevreği kutusuna koyup öldürdü!

TIKLAYIN | Dünyanın en güçlü ve hızlı otomobilleri belli oldu: İlk sırada hangi model var?

TIKLAYIN | Kerem Aktürkoğlu, Şampiyonlar Ligi tarihine geçti

TIKLAYIN | Cannes'da olay; ünlü oyuncu, Can Yaman'a bardak fırlattı!

TIKLAYIN | Ertuğrul Özkök: NYT niye Devlet Bahçeli’nin bugüne kadar çekilmiş en güzel fotoğrafını yayınladı?

TIKLAYIN | Baykal'ın, Öcalan'la ilgili yazılmasını istemediği sözler

Oyukta yakalandı

Cinayet Büro Amirliği bünyesinde kurulan özel ekip, Şemsettin Erkuvan'ın yakalanması için çalışma başlattı. Cinayet dedektifleri, Sarıçam İlçe Emniyet Müdürlüğü'ne yapılan bir ihbarın ardından şüphelinin Sarıçam'ın Göztepe Mahallesi'ndeki ormanda saklandığını belirledi.

Operasyon için harekete geçen cinayet ekipleri, Terörle Mücadele ve Özel Harekat Şubesi ekiplerinin desteğiyle bölgede araştırma yaptı. Erkuvan, cinayette kullandığı tabanca ile yamaçtaki bir oyukta saklanırken yakaladı.

Sorguya alınan Erkuvan, "Vurduğum 3 kadın, oğlumun ölümünden sorumludur. Bu nedenle onlara kin güdüyordum. Olay günü motosikletle mezarlıktan geçerken denk geldim. Öfkeliydim, dayanamayıp vurdum. Sonrasında ormanlık alana gidip, saklandım" dedi.

Emniyetteki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edilen Erkuvan, gazetecilere, "Oğlumu astılar, öldürdüler" dedi. İşlemleri sonrası Erkuvan, tutuklandı.